På banan igen

17 december, 2017

Nu är jag tillbaks i träning igen efter en veckas lättare sjukdom. Snacka om att man identifierar sig med och är beroende av träning...
Två löp-pass, ett på fredagen och ett på lördagen.

Fredagens pass var ett lätt men klart utmanande barfotapass i multihallen på Rosvalla ihop med övriga motionärer och även några elit.
Ett riktigt bra tillfälle att öva teknik, kroppshållning och allt annat som hör löpning till. Dessutom uppsluppen stämning och trots enorm skillnad på snabbaste och minst snabba löparen är det ingen som surar över längre väntan eller att nån är i vägen.

Lördagspasset blev en blöt historia över 13 km innan frukost (som blev brunch). Min vanliga skogsstig är riktigt vattensjuk och det finns små myrliknande områden där det normalt inte ens blir vattenpölar.
En plusgrad och rejält blöta fötter är väl ingen favoritkombination direkt och dagen till ära fick jag riktigt kalla fingrar också. Brukar inte få det i mina vanliga löphandskar så jag vet inte vad som hände idag.

( För några år sen kom jag på den mindre brillianta idén att springa i -10 grader med torgvantar. Hade då inte upptäckt vinsten med handskar anpassade för löpning och gillade inte att bli alltför varm om händerna.
Resultat: Isbitar trots bara 30-40 minuters löpning och efter det tappar jag snabbt cirkulation och värme i fingrar och tumme...)

Väl hemma kändes det som att passet tagit rejält i framförallt magen så att halka runt i vattenpölar kanske kan vara lika uppbyggande som det inte är upplyftande?

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!