Förra veckan hade jag ju tänkt att jag skulle komma ut på en löprunda varje dag, kort eller lång och så skulle veckan avslutas med ett långpass men livet vill ju inte alltid det du vill. Jag blev sjuk och fick feber för första gången sedan 1995 och var hemma från arbetet en dag för första gången sedan 1987. Nu arbetade jag även om jag var hemma men det blev inte några löprundor, pass på gymmet eller något annat.
Nu börjar jag piggna till och har semester i några dagar och då både hinner och vill jag träna. Jag brukar ju alltid träna extra mycket på semestern men den här gången börjar jag med en vilodag(!) eftersom jag ska åka till Uppsala och träffa tidigare personal. Vissa människor kommer in i ditt liv av en slump känns det som och så visar det sig att de blir väldigt betydelsefulla. Tänk hur det kan vara! Som tidigare lärare, och alla som många andra lärare, har ju jag varit en sådan person i andra människors liv också. Det är en häftig känsla.
Att det är jul och nyår spelar inte någon som helst roll för mig när det gäller träningen. En röd dag är som vilken dag som helst förutom att den, genom att vara röd i kalendern, ger mig en ledig dag utan att behöva ta ut semester.
Veckans utmaning får bli det som det var tänkt förra veckan men som febern satte stopp för: Ut och spring varje dag och ett långpass men kanske inte på söndag:)
Att göra övningar i hemmet eller att göra ett besök på ett gym för att förbereda din kropp ordentligt för både lopp och många springrundor utomhus kan vara en investering i sig.
Löparknä är den vanligaste skadan löpare råkar ut för och utgör cirka en fjärdedel av alla löparskador. Symptomen visar sig vanligast genom smärta i knäets utsida, och kring knäskålen, som uppstår vid löpning och förvärras vid utförslöpning. När skadan förvärras kommer smärtan snabbare och stannar kvar längre...
Om du vill få en bättre kondition för löpning, måste du arbeta på din uthållighet och andas rätt under ansträngningen. Uthålligheten motsvarar löparens förmåga att bevara en viss intensitet vid en viss löpfart...
Olika typer av intervallpass är perfekt träning för att flytta gränserna framför oss. Men det finns mycket att tänka på och många olika variationer när det gäller intervaller.
Vi på Allt om Löpning har listor för alla. Ska du springa ett långlopp eller en skön runda på 5 km? Kika in och se efter vad som passar dig då vi erbjuder över 100 listor!
Ett bra tips är att värma upp och stretcha ut bröstrygg och stela muskler innan man ger sig ut i löpspåret. Här kommer flera tips på hur du ska göra för att andas bättre när du löper.
Ribban är ganska högt satt men om du tror på dig själv kommer du efter Allt om Löpnings program att klara målet galant. Du bör helst ha en viss vana av att löpa här men riktar sig även till dig som är relativt ny och sprungit lite. …