Jävla väder

4 januari, 2018

Just nu är jag så jävla less på det här vädret. Två plusgrader och regn i princip varje dag sen några månader tillbaks.

För mig som oftast löptränar tidiga morgnar (startar ofta typ 6:10) är mörkret en vanesak och oftast är det mysigt att sticka ut till skogen med min hund, på med pannlampan och så göra passet.

Men efter 3 månaders regn är skogen riktigt vattensjuk; en oerhört stor del av där jag springer ligger under vatten, oavsett om det är stig eller motionsspår.

Och nattmörker, molnigt (eller iallafall inget stjärnljus) och genomblöt mark innebär att det, trots att jag har en ganska bra lampa, är lite svårt att se var fötterna ska ner. Speciellt när stenar och rötter ligger under några centimeter vatten eller när jag är utanför stigen för att undvika de värsta kärren, son förresten håller på att utvecklas till tjärnar (?)

Antagligen är det orsaken till att jag i tisdags efter 7-8 km fick ont i ryggen. Har nog snubblat till en gång för mycket och magen hann inte parera mina rörliga diskar i ryggraden. Hem gick det ok men när man stelnar till och blir kall...
Rejält ont och det närmaste ryggskott jag varit; kraftigt spänd erector-spinae.

Sprang en mil igår också, kändes bättre men fortfarande ont. Nu på morgonen gör det fortfarande ont men bättre än igår och känner mig lättare så det går åt rätt håll. Hoppas kunna genomföra lördagens längre pass som planerat trots allt.

Nämnde jag att det är 2 grader och regn ute bär detta skriva?

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!