Terminsstarter!

14 januari, 2018

Nyåret brukar vara tiden då många börjar träna eller planera för att träna i förhoppningen att förändra sitt liv. Jag såg väldigt många som stod i kö på gymmet, i kö för att köpa ett träningskort men sen har jag inte märkt av någon större ökning personer som tränar. Men, men jag tränar kanske på andra tider än de som köpte kortet!

Jag som är i skolans värld brukar inte ha nyåret som en ny start utan terminer. Det är bra på flera sätt för det är alltid två terminsstarter per år och inte enbart ett nyår. Jag som tränar mer än annars på semestern får på detta sätt tre nystarter varje år. Det är främst en mental tankekonstruktion, detta att det är nytt, för jag tränar ju hela året även om det är viss skillnad i vad jag tränar.

Karateträningen är träningen som har terminer och där blir det då en ny start varje termin och så blev det den här veckan. Jag tränar karate på torsdagar och lördagar, i alla fall är tanken det. Vilar på onsdagar och löptränar de andra dagarna. Gym kombinerar jag med karaten på lördagar och med löpningen på måndagar.

Terminen, på karaten då, började bra i torsdags. Det är roligt att träna i grupp och då det är en ny termin är det fler än vad det är i slutet på terminen. Samma princip gäller nog i alla träningsgrupper. Det är många som börjar men sen avtar intresset ju längre in i terminen vi kommer.  Mitt problem nu är att jag skadade mig, för första gången, på lördagens karateträning. Jag har en högerfot jag inte kan stödja på!!!

Det största problemet, förutom att jag inte kan löpträna idag eller på några dagar, är att jag inte vet hur jag ska ta mig till mitt arbete. Jag går 10 000 steg varje dag jag åker kollektivt till mitt arbete men det finns inte en chans att jag de närmaste dagarna ska kunna gå så många steg med denna smärta.

Veckans uppdrag blir att försöka komma på hur jag ska kunna ta mig till arbetet. Min förhoppning är också att jag innan veckan är slut ska ha klarat av ett löppass även om det inte kommer kunna bli något långpass. Håll i håll ut, allt går över

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!