Blötsnö och knäproblem

18 februari, 2018

Bakslaget kom till slut, jag har haft 3-4 riktigt bra löpveckor.
Igår (lördag) var jag och Ronny ut och kollade sörmlandsleden vid Fadadammen från Gälkhyttedammen. Fin löpning i prattempo men stundtals tung blötsnö på gropig mark.

Jag hade med mig en ganska tung ryggsäck innehållandes lite vatten, energi och vindbyxor och en överdragsjacka; ramlar man och gör sig illa mitt ute i skogen blir det fort väldigt kallt när man bara är klädd i löpkläder och temperaturen ligger runt nollan.

Planen var att få ihop omkring 24 km löpning men när vi var tillbaks till bilen hade vi bara omkring 15 så vi tog lite vatten och lämnade väskor för att sticka 4 km åt andra hållet (mot Nävsjön) för att sedan vända.

Väldigt skönt att slippa den tunga väskan, kombinationen blötsnö och ryggsäck på ett par kilo hade börjat slita lite på mina höftmuskler.

Det var en ganska tråkig löpning med många spångar, mycket småsvängar och hala berg, höll på att dra omkull rejält en gång. Och strax efter det började mitt knäproblem göra sig påmint.

Bara att vända och springa tillbaks men jag kom inte många 100 meter innan det började göra ont. Bara att gå tillbaks. Då hade det ju varit bra att ha de där kläderna...
Nu hade jag ju Ronny med och snäll som han är kom han snabbt tillbaks med en jacka så jag höll värmen någorlunda innan vi var tillbaks till bilen.

Skit.

Men jag är inte jätteorolig ändå. Jag gick ut med Aslan strax över timmen några timmar senare och kände ingenting från knät.

Antagligen var det kombinationen ryggsäck och  blötsnö som åt upp mina höftmuskler efter 2 timmar och eftersom min högersida är lite sämre än vänster blir timingen i steget fel på något sätt så kraften hamnar i knät istället för höften.

Dessutom har jag blivit attackerad av en förkylning nu så det blir lite påtvingad vila.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!