Blött, så in i Norden blött!

25 mars, 2018

Även den här helgen har solen visat sig och jag kan se "ljuset i tunneln", d v s våren är snart här. Våren är min absolut bästa tid. Arbetar du i skolan är det också den mest uppbokade tiden med massvis med måsten men om du klarar av att förhålla dig till det är våren underbar men allt som ska komma...

Löprundorna är den träningen som blev av den här veckan. Det blev ingen karate eller inget gym men väl fyra löppass även om de inte blir så långa. Det gäller just nu att byta om och ta mig ut. Ett stort problem just nu på löprundorna är att det är så oerhört blött!!! Vissa terrängrundor är inte möjliga överhuvudtaget. När det är långpass, som det är på söndagar för mig, är det inte roligt att bli blöt om fötterna redan efter 15 minuter. Jag försöker parera men när det är en "sjö" att ta sig förbi/över är det inte så lätt. Då blir jag blöt. Om det är ett kortare pass eller en annan tid på året gör det ingenting men ett långpass under vinter/vår är det inte roligt.

Blötan gör att jag väljer att springa på asfalt och idag blev det första passet utan avtagbara dubbar/halkskydd och det var en välkommen känsla. Det blir ett helt annat löpsteg utan dem. Den här tiden på året kommer saknaden efter min löparkompis upp igen. Att springa med en hund som drar dig när det behövs är det inte mycket som slår. Jag måste åka och hälsa på henne så snart som möjligt så vi kan ta oss en löptur. Jag har ju gjort det en gång sedan hon flyttade och det var som om vi aldrig varit ifrån varandra.

Nu kommer en intensiv vecka men den avslutas ju med några dagar påskledigt så då finns det mycket tid att löpträna på och det kan behövas för jag har mycket som jag måste fundera över just nu och vad passar väl bättre än en löprunda för att lösa världsliga problem:)

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!