Fet, ful och fel!!!

8 april, 2018

Ibland när motivationen brister kommer många tankar som säger att det inte är någon idé att göra något då du i alla fall är fet, ful och fel! Då är det viktigt att komma ihåg att det "bara" är tankar och tankar kan du ändra på.

Fet, vem avgör det och tankarna om det förändras genom århundradena och i olika kulturer. Ful, det ligger i betraktarens ögon och det finns många ögon där ute så om någon tycker att du är ful finns det många som tycker något annat. Att vara fel för någon/något är samma sak, för någon/något annan är du rätt. Leta vidare om det är viktigt att vara rätt annars kommer det alltid något i din väg som är rätt.

Som du som läser märker hade jag svårt att ta mig ut idag för motivationen tröt. Innan jag kom ut var ingenting bra och vissa dagar är bara så och det är en del av livet. Nu har jag bestämt att på söndagar springer jag oavsett motivation. Tanken är att det ska vara dagen då det blir långlopp men om jag inte orkar eller vill har jag bestämt att jag ska ge mig ut oavsett väder, lust eller brist på tid.

Sagt och gjort. Löparkläderna kom på direkt på morgonen. Det är ett sätt att lura mig själv och mina tankar. Även om jag inte springer direkt jag vaknar är jag färdigklädd när det är dags! Från början hade jag tänkt att det blir en kortare slinga och om jag inte vill springa kan jag ju gå. Det är fina omgivningar jag springer i och det kan vara skönt att promenera också.

När jag väl kom ut gick det ju oerhört lätt att springa och det beror nog till stor del på att jag hade tränat intervaller i veckan som gått. Intervallträningen ger positiva effekter direkt, i alla fall för mig. Jag som hade tänkt att jag skulle springa/gå någon kilometer sprang över milen och när jag kom hem (och efter duschen) var det inte längre de tre F:en utan de tre S:en som dök upp i tankarna och det tackar jag (en av träningskompisarna från karaten) för. Hon skrev om de tre S:en på Twitter och de är oslagbara:)

Nu längtar jag efter att snön ska försvinna så jag kan börja löpträna i Hemlingby igen men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! (inte i det här fallet i alla fall)

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!