"Storebror ser mig!!!"

21 april, 2018

Jag är tillräckligt gammal, och intresserad av litteratur, för att känna igen boken 1984 där ett samhälle som övervakar sina medborgare beskrivs. Utan att vi tänker allt för mycket på det är vi där och lite mer just nu. Det är många som vet en hel del om oss utan att vi verkligen förstår det. Det är många som tycker att vi ska ha fler kameror som övervakar oss med motiveringen att vi som är oskyldiga har inget att dölja. Jag har inte någon åsikt i frågan men tycker kanske att det ska användas med förnuft, vem som nu avgör vad det är.

Det som gör mig lite rädd eller konfunderad just nu är min telefon som verkar leva ett eget liv när den övervakar mig. Inte så farligt för det handlar om antal steg men jag förstår inte hur det går till. Helt plötsligt börjar telefonen gratulera mig till att jag har kommit upp i mitt mål när det gäller antal steg. Jag har inte lagt in något mål så hur den kan veta det begriper jag inte. Helt plötsligt, efter två år, börjar den också tala om för mig att jag har tagit en promenad och hur lång tid den tog. Det kan verka lite harmlöst men nog är det lite läskigt allt. Vad kommer den att tala om för mig senare. Att jag inte ska äta eller dricka vissa saker?

Träningen går det lite si så där med. Det är enbart löpningen som fungerar just nu och det för att den är min livlina för att klara av resten av livet. Nedräkningen har bara börjat för mig.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!