Sköna maj...

1 maj, 2018

Sköna maj välkommen sjöngs igår och sjunges idag och jag säger samma sak. Välkommen! Även om du kom med regn idag. Min bästa tid är nu. Det kan låta lite klyschigt och ibland kan det vara lätt att glömma bort det när du arbetar i skolans värld för det är mycket att göra i maj men för min träning är det den bästa tiden nu, maj och september är klart bäst.

Det har varit några dagar med arbete på hemmaplan och då kan jag ju arbeta vilken tid jag vill på dygnet och det har jag gjort. Samtidigt innebär det också att det går att träna vilken tid på dygnet som helst och det harjag också gjort. Det har blivit både gym och löpning den här veckan.

Det blev också en premiärtur i Hemlingby, nåja premiär och premiär. Jag har ju sprungit  2:an flera gånger i vinter, både fler gånger och flera gånger samtidigt:) Det är det enda spåret som är öppet för löpning under vintern. Jag hade tänkt ta milspåret direkt men jag hann bara springa några meter innan det varnades för översvämning och att det inte gick att ta sig fram. Det var bara att vända om och vika in på 6:an istället. Det spåret är lite tråkigt men det går att springa det två gånger och avsluta med 2:an och det gjorde jag i helgen. Skönt att komma igång.

Det är snart dags att börja med min stora utmaning inför sommaren, mitt 12-veckorsprogram. Vecka 20 börjar det, d v s fr om 14 maj. Innan Midnattsloppet den 18 augusti i Stockholm ska jag ha avverkat samtliga spår i Hemlingby vid ett och samma tillfälle och det blir drygt 3 mil. Så långt har jag aldrig sprungit men någon gång ska ju bli den första.

Jag har tänkt att jag ska försöka springa milen och en till bana nästa helg för att sen varje söndag börja med milen och lägga till en ny bana för varje vecka och så går veckorna. Anmälan till Midnattsloppet i Stockholm är betald och jag hoppas då att det loppet blir en baggis då det ju enbart är 1 mil:) Jag har sprungit det en gång tidigare och det var det lopp som har haft den absolut bästa publiken. Jag vet inte om tid på dygnet och veckodag har något med det att göra men det är mycket möjligt då det är en lördag och strax före midnatt.

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!