Tour de Hemlingby

17 juli, 2018

I helgen som var (lördag) passade jag på att genomföra Tour de Hemlingby med Tour de France i hörlurarna. Visserligen inte som jag tänkt mig men ändå:) Jag har varit skadad i flera veckor i ett knä/knäveck efter ett fall så att springa efter ett program har inte varit möjligt. Det har blivit kortare löpturer och promenader (och cykel).  Mitt mål har varit att springa samtliga spår i Hemlingby vid ett och samma tillfälle och det är strax under 3 mil och göra det innan Midnattsloppet i Stockholm i augusti. Efter ett tag flyttade jag fram målet till efter Midnattsloppet men efter de senaste veckorna vet jag inte när det blir av, d v s att springa dem. Jag vill gärna nå mina mål så när väderleksrapporten sa att det skull bli lite svalare i lördags bestämde jag mig för att ta mig runt dem gåendes. Jag har alltså tagit mig runt spåren men genom att gå. Men runt kom jag!!!

Började med milen och det är ju spåret som jag helst tar mig runt. Det är ett terrängspår som erbjuder många backar och vattendrag. 6:an är ett motionsspår som inte är riktigt 6 km. Belysning och en hel del folk men inte i helgen för det var väldigt varmt även om solen gick i moln några gånger. 5:an och milen delar början och slut så det blev lite upprepning. 2:an gick av bara farten och det är en bana som jag är van att springa även på vintern för det är bara den som vi får springa i under vinterhalvåret då det åks skidor på de andra spåren. 2,5:an sprang jag åt "fel" håll för att få lite variation. 6:an och 2,5:an delar också på början och slutet och det är betydligt lättare att ta den åt fel håll. Sist men inte minst blev det 3:an som också delar början och slut med milen och 5:an. Jag hade tänkt ta även den åt "fel" håll men då hade jag blivit tvungen att går några hundra meter extra och det orkade jag inte när jag kommit så här långt. Jag är oerhört nöjd med att jag gjort detta trots ett skadat ben. 5 timmars promenad var helt ok även om jag fick lite ont i fötterna.

Jag har nått målet även om det inte blev som jag tänkt från början men jag har tagit mig runt spåren. Det är viktigt att komma ihåg att mål kan nås på olika sätt och att de kan förändras under resans gång även om jag fortfarande har som mål att göra detta löpandes men det får vänta tills jag blir helt bra i högerbenet.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!