Hösta!!!

23 september, 2018

Imorse hörde jag ett nytt uttryck på TV och det var ordet hösta. Ekonomiprofessorn Micael  Dahlen introducerade det i Nyhetsmorgon. Danmark har tydligen ett uttryck för att njuta av hösten och inte bara ett uttryck utan de gör det också, d v s njuter av hösten. Det vill han att vi i Sverige också ska göra och det kan jag hålla med om även om jag är en vårmänniska. I Sverige njuter vi av sommaren och när den börjar gå mot sitt slut så säger vi: "Snart är det jul" och så väntar vi på den istället för att njuta av hösten som en årstid. Många i Sverige har "bara" tre årstider och det vill han ändra på. Bra tanke tycker jag och jag ska ta till mig det.

Att hösten är här ser jag ju på färgen på träden och de är underbart vilken färgprakt det är nu. Solen och värmen har inte lämnat oss riktigt än. Det skulle vara fullt möjligt att löpträna i shorts fortfarande även om jag inte gör det. Hösten för mig är också  att delta i lopp. Nu blir det inte så detta år då jag inte har ekonomi för att delta i Lidingöloppet. Det kostar en del att resa och bo och när jag inte har fått någon som helst ersättning de senaste månaderna måste jag avstå men jag kommer igen till nästa år och kanske kommer jag kunna genomföra mitt eget Tour de Hemlinbgy löpandes istället för gående som jag redan gjort.

Veckan som gått har varit en bra träningsvecka. Bra väder och lätta ben vid löpningen och en ny kata som var rolig på karateträningen. Jag märker hur mycket lättare långpassen blir när jag springer intervaller i veckorna. Det går inte vara fortare utan det går främst mycket lättare. Hur fort det går är inte det väsentligaste för mig utan det är att jag kan springa och att jag orkar. Det är inte alla som kan det så det är jag tacksam för. Nu ska jag börja hösta på det sätt som Micael D tyckte att vi skulle göra och det var att koncentrerar oss på fika. Vi svenskar är duktig på att fika och jag som har ledigt hela dagarna ska kontakta personer som jag inte träffar så ofta och fråga om vi sak fika. Det gäller att passa på medan jag kan och har tid för snart börjar jag arbeta igen.

Veckans uppdrag: Att fika med olika människor som jag känner och som betyder något för mig!!!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!