Höst/vinterlöpning!

11 november, 2018

Jag är en vår/sommar person men jag tycker inte om och har svårt att löpa i värmen så hösten och vintern är den bästa tiden för mig att löpträna på. En höstdag med olika färger på löven (som fortfarande sitter kvar på träden) eller en vinterdag med - 5 grader och snö och solsken. Det är inte mycket som kan slå en löptur då. Hösten (eller ska jag kalla det sommar) har varit oerhört varm och vacker i år men alla dagar är inte sådana. Nu i november har löven försvunnit från träden och värmen är borta och det är ett duggregn och grått som gör det svårt att ta sig ut över huvudtaget. I alla fall för mig. Nu bor jag i annan stad i veckorna så den mesta träningen sker på helgerna och då måste jag ut på söndagarna. Jag försöker ibland "förhandla" med mig själv och tänka att jag kan träna i veckan istället för just denna söndag. Än så länge har jag lyckats stå emot den inbjudande tanken. Det är bara inbjudande tills jag har kommit iväg för då går det faktiskt hur bra som helst.  Så även idag, denna oerhört gråa och trista  söndagen. Jag kom iväg till Hemlingby och fötterna var oerhört lätta och det tackar jag för.

Jag som löptränar i ett terrängspår har andra bekymmer under hösten och vintern än själva vädret. Det är löven som har fallit. Det är helt hopplöst att springa i ett terrängspår fullt med våta löv. Det är så lätt att halka och stock och sten under syns ju inte för alla löv. På vintern är det visserligen halt men snön gör täcker ju stenarna och det ojämna underlaget vilket gör det lättare att springa på en hal vinterstig än en höststig med löv.

Jag har inte kommit igång med löpträningen i Katrineholm än även om jag har kommit ut vid några tillfällen men de sker inte regelbundet och vissa dagar även om jag försöker få till rutinerna. Det känns lite märkligt att lära känna en stad i mörker vilket det blir. På dagarna åker jag bil till och från arbetet och när jag kommer hem till boendet är det mörkt så då för jag försöka lära känna staden i mörkret. Det har en viss tjusning det också.

Veckans utmaning får bli att ta mig ut på två intervallpass i Katrineholm.

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!