Veckans lästips

3 oktober, 2012

Från och med idag kommer jag att ha veckans lästips på min blogg. Då kommer jag att ge tips på tävlingar, löparprofiler och utrustning som jag tycker är intressanta.

Först ut på det nya temat är OMM eller Original Mountain Marathon. Det är en tvådagars lagtävling i bergsorientering. Varje år byter man område runt om i hela Storbritanien. Tävlingen startade i England 1968 och som utvecklats till att ha tävlingar i ytterligare fyra länder. Det är förmodligen en av Storbritaniens största tävling  med ca 1600 lag fördelat på 8 olika klasser. I den tuffaste klassen, Elit finns Sverige representerade med två lag. Även i Aklasen vinns två lag, var av ett är klubbkompisar. Jag har själv sprungit tävlingen ett antal gånger och placerat mig som bäst 6.a i min klass.
OMM är inte bara en tävling, de har ett eget märke på utrustning för bergsorientering. Deras ryggsäckar, som finns i olika storlekar, är väldigt bra på många sätt och fram för allt prisvärda. Omm har även olika kläder i sin kollektion som är väldigt bra.

Taggar

BergsorienteringOMM

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!