Intervalltisdag

9 oktober, 2012

Jag är trött. Men glad. 

Tisdag betyder löpning med Knallen. Ett av mina nyckelpass varje vecka. Idag var det 1300 m-intervaller på schemat. 1300 m runt Ramnasjön i Borås. Jag har haft mycket i huvudet den sista tiden och fastän jag känner mig pigg i kroppen är huvudet lite någon annan stans. Perfekt läge att bara springa och göra det någon annan säger åt en att göra. 

Första intervallen. Går ut i ett bra tempo. Känner mig pigg och hittar några tjejer att hänga på. Intervallen flyter på och jag känner mig inte så trött trots att jag legat på gränsen till vad jag klarar på den distansen. Stannar klockan efter första intervallen på 5:47, 4:24 min/km i snitt. Kändes kanon. 1 minut ståvila och sen dags för andra intervallen. Gruppen jag springer med går ut hårdare än första intervallen och jag känner att kroppen börjar streta emot. Springer lite för snabbt och drar på mig syra. Stannar klockan på samma tid som första intervallen 5:47, 4:24 min/km i snitt. Känner att jag sprungit lite för snabbt delar av intervallen och återhämtningen går inte så snabbt som jag skulle behöva att den gjorde. Dags för sista intervallen. Känner tidigt att det kommer att bli en plåga. Drar på mig syra tidigt och efter en "syrakramp"-paus mitt i lyckades jag ändå ta mig "i mål" och stanna klockan på exakt samma tid som de tidigare intervallerna. Tre intervaller, alla på 5:47, med tre helt olika känslor. 

Under nedjoggningen kändes det kanonbra. Jag hade lyckats ta mig till träningen trots att mitt huvud sa "lägg dig i soffan" och jag lyckades springa tre riktigt bra intervaller. VIlken tisdag! Nu ska jag njuta. I morgon ska jag jobba hela kvällen vilket gör att jag får lite ofrivillig vila. 

 

Sophie 

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!