Fullsmockat och Sävedalsloppet

24 oktober, 2012

Jag skäms. Mitt för tillfället fullsmockade liv har gjort att jag inte bloggat på evigheter.. Jag är ledsen. Mitt jobba 12 dagar - vara ledig två har gjort att det jag gör för tillfället är jobba, ev träna, äta och sova. Jag gillar det. Jag älskar att ha att göra, men man hinner aldrig med nått extra. Jag har värdesatt min träning högt, för jag vet att om jag inte tränar så mår jag inte bra. Två dagar utan träning klarar jag men sen blir jag blödig. Börjar grina för allt. Magen står still och man känner sig allmänt "smutsig". Utan träning blir man inte ren när man duschar. 

Dom som inte tränar mycket tycker nog att det här låter helt knäppt. Men testa ska ni se. Träning skapar ett beroende och en känsla som det inte går att klara sig utan. 

Förra måndagen bestämde jag mig för att springa Sävedalsloppet som gick nu i lördags. Jag är anmäld till Göteborgsvarvet nästa år och för att få seeda upp mig måste jag springa milen på 47 minuter innan dess. Det är nått som låser sig för mig när jag kör 1 mil, så det här loppet skulle bara bli ett träningslopp. Mest för att känna hur jag ligger till och hur mycket jag måste förbättra mig till våren. 

Loppet gick inte så bra. Det låste sig igen. Trots en uppladdning som tog bort all press och en lagom uppvärmning som gav mig en bra känsla inför loppet. Sen gick starten. Första 3 km låg jag med riktigt bra och det kändes hur lätt som helst. Sen händer det nått. Där vid 3 km. Det blir tungt och jag blir trött. Trötta tankar börjar komma och resten av loppet vill jag bara ta mig genom snabbast möjligt. Gick i mål på 50 min. 2 minuter för långsamt. Blev 26e tjej av 78 startande. Besviken över tiden trots att det skulle vara en "rolig" tävling. Men annars var det en fin tävling. Med en fin och varierande bana. 

Nu ska jag träna, löpa, träna och löpa. Till våren ska jag springa milen på 47 minuter och till sommaren 45 minuter. Jag ska förbättra min prinsesspanna till nått som inte ens ett pansarfordon kan rubba. 

 

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!