Löpning för en utlandssvensk

6 november, 2012

Hemma i Sverige finns det saker som påverkar oss och som kan få inspirationen att tryta när det kommer till träning och löpning. Det kan vara att det är minusgrader och blixthalka, att vägen man tänkt springa på inte är upplyst. Kanske att man är för hungrig och inte fått i sig tillräckligt med mellanmål. Att arbetstider och vardagsbestyr inte ger någon tid över till träning. Eller att benhinnorna ömmar.

Som utlandssvensk tillkommer en hel del andra problem, sådant man i svenska skogar aldrig skulle kunna drömma om.

Av egna erfarenheter. Till exempel att luften är så dålig så att man ska försöka att undvika att andas utomhus (Shanghai/Kina). Att man tycker att det är för varmt för att springa med en mask på ansiktet (Shanghai/Kina). Eller att religionen/oskrivna lagar i landet inte tillåter dig att springa i korta shorts trots att det är 35 grader varmt (förra året i Bangladesh) Eller att motivationen att springa på löpbandet för dagen är lika med noll (Bangladesh/Shanghai).

Imorse, medan jag sprang och höjde och sänkte, och ökade och minskade bandet för att få till något som liknade en svensk joggingrunda så mycket som möjligt, i alla fall för fötterna, tänkte jag på mitt gamla löparstråk i Stockholm och jag rös lite när jag tänkte på dagen vi kommer flytta hem igen. Ja, den dagen kommer att komma, men till dess ska jag försöka köra så så gott som det går, kanske även prova på nya träningsformer. Det kan vara bra att ha i bagaget. Och sedan ska jag för all framtid tänka på vilket underbart löparland Sverige är.

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!