Det blev inte som jag tänkt mig

8 november, 2012

Ibland blir det inte som man tänkt sig, det fick jag veta idag. Min plan som jag skrev igår var att köra ett långpass på 5-6 timmar. Redan innan första löpsteget kommer första motgången. När jag startar min gpsklocka visar det sig att batteriet är helt slut. Tur att jag hade glömt tagit av mig min andra klocka så att jag i alla fal kan logga tiden. Jag fick lov att ta ett kort på mina långa tights, andra fången för sesången de används, väl värt att dokumentera. 

Kom i alla fall iväg utan fler motgångar klockan 14.00. Kilometrarna rullade på i solskenet och tanken var att komma fram till Hellasgården, som är ett friluftsområde öster om Stockholm. Där skulle den nya pannlampan testas. 16.30 kom jag fram. Åt lite energi, smsade frun att jag skulle in i skogen nu och satte på pannlampan. Hade även med mig min backlampa som jag satte på min väst. Nu skulle det bli stiglöpning på hög nivå ut efter en vandringsled. Lampan funkade bra, men jag hade problem att hitta färgmarkeringarna och samtidigt trippa över rötter. Det var några år sådan jag sprungit leden sist och kände att deta kommer ta tid om jag fortsätter.  Jag konstaterade att lampan nog kommer duga bra i England och tog mig ut på ett motionsspår som jag sprang på några kilometer Istället. Det fick bli en extrasväng istället tänkte jag. Fyllde upp med vatten och började tuffa på. 

Jag visste att jag skulle springa förbi en gammal kurskamrats hus om jag tog denna väg. Det var flera år sedan vi sågs och tänkte överraska honom nu. Visst blev han förvånad, speciellt när jag hade full löputrustning med lampor och rygga. Även han är småbarnsförälder och jag lyckade pricka in att störa i  middagen så klart. Snabbt bestämde vi att vi måste ses senare. Han kan man prata träning med, när han var som mest aktiv tränade han mellan 15 och 25 timmar i veckan. 

Jag fortsatte min färd och snart behöve jag följa en större väg. Jag har sprungit där förut och då hålt mig på vägrenen. Nu när det var mörkt tänkte jag att jag skulle ta en annan väg och slippa detta. Jag vet inte vad som hände, men plötsligt var jag helt fel. Kollade ett antal gånger på kartan i telefonen. Ok, fortsätt en bit till och sedan svänga....gjorde det o kollade kartan igen. Gjorde det ett antal gånger till jag plötsligt såg en skylt CENTRUM och en brandstation jag hände ige, FAN!!! Jag zomade ut kartan och insåk att jag följt fel väg och var ett antal kilometer fel.  Det fanns inte så mycket att göra än att vända.När jag till slut var tillbaka på den tänkta vägen hade motivationen rasat i botten. Efter totalt 4 timmars löpning vad det nog kände jag, så jag hoppade på en buss och tog mig hem.Vilket misslyckande att vikan ner sig. Kände att tiden runnit iväg av allt irrande och stannande o kolla karta. Jag har inte mätit sträckan än, men tror det blir 40km i alla fall.

Passet var främst till för att få ett sista bra pass innan tävlingen, men även att testa lite prylar och energi som jag tänkte använda. Det blev en del "extra" saker som en annan pannlampa utifall att den nya skulle vara för klen. Packade även ned en tunn skaljacka om det skulle bli regn eller av annan anledning. Det var Haglöfs nya Gram Comp-jacka som jag inte sprungit med tidigare, men den kom väl till pass när jag vek ner mig för att behålla värmen på väg hem. Är på sitt sätt nöjd över passet ändå, det var ett träningspass på 4 timmar. Energimässigt funkade det också riktigt bra, hade inga dippar att tala om.

Nu är det bara att finslipa formen de sista veckorna och hoppas på det bästa!!!

Taggar

Långpass

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!