Veckans bootcamp

14 november, 2012

Sedan i september körs träningen i en lokal för brasiliansk jiu-jitsu. Väl framme måste vi ta av oss både träningsskor och strumpor. Under träningen kommer vi att vara barfota.  Golvet inne i lokalen utgörs av röda och svarta rutor som är av ett litet mjukare material. Man förstår att det här är fritt fram för att göra övningar på golvet, kanske även släpa sig fram och jobba hårt utan att få blåmärken på knäna. Taket är gjort av balkar som det hänger träningsredskap som TRX-band och boxningssäckar i. Längs väggarna finns andra redskap som band, boxningshandskar, medicinbollar och dockor klädda i militärtyg.

James, som leder bootcampen är redan på plats. Vi vet vad som väntar. Och så kör vi igång.

Idag var vi bara tre. Och lokalen var kallare än vanligt. Väggarna här i Shanghai är inte de mest isolerade. Efter en lång uppvärmning som bestod av hopp och spring runt hallen började vi med de stentuffa övningarna och först ut var kettlebells. Double snatch för att sedan gå ner i djupa benböj, varvat med vanliga svingar och dubbelsvingar. Kålmaskgolv över gånget med armhävningar. Vi släpades oss på armbågarna fram över golvet (och tappade byxorna så James fick komma på en annan övning) - armhävningar under en minut. Vi gjorde pull ups i taket, situpskast med tyngsta medicinbollen, magövning i TRX och grodhopp över golvet. 

Åkte hem med skakiga ben och med en garanti i bagaget - två dagar framöver kommer träningsvärken vara olidlig, men starkare blir man, förhoppningsvis.

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!