Första intryck: Garmin 910xt

14 november, 2012

Var och införskaffa Garmins, va ska man kalla den "Triathlon klocka" Forerunner 910xt.
För multisportarna känns nog Fenix mer aktuell och ren löpmässigt funkar ju denna bra det är ju en efterföljare till 310xt. Men ren löpning skulle jag tycka att FR 610 funkar bättre. 

Har inte hunnit prova den jätte mycket än men mitt första intryck kommer här.
Kommer jämföra lite med FR 610an som jag har också. 

Anledningen jag skaffa denna klocka var att den komplettera FR610an med några saker den inte kunde eller hade mestadels för triathlon:

  • Simfunktionerna
  • 20 timmars batteri mot 8 timmar. (Jag önska det hade räckt med 8 timmar)
  • Autobyte av sporter (Simning - Cykel - Löpning)

Full spec. kan du hitta här.

Simfunktionen

Har hunnit provat simfuntionen inomhus 2 gånger. Faktiskt väldigt imponerad av hur bra den funkar. Idag missa den 2 vändningar av 76/78 vändor. Har läst på några forum att vissa tycker det funkar kasst men vissa funkar det jätte bra för. Det gäller att vända och skjuta ifrån ordentligt för den ska märka det, vet inte om det är rotationen av armen också som den går på. Rundsim a'la svanen funkar inte. Sen när man står och vilar som kan hända att jag gör så är det bra att stoppa tiden. Dricker du eller ska visa banpartnern hur stor fisk du fånga förra helgen är det risk att handviftandet räknar som en vända då. Den kan även själv känna av vilket simsätt du använder. Hundsim verkar dock inte finnas med. Idag visade den 4st fel av 76 vändor. Jag körde bara crawl och fick några ryggsim. 

Du får ut swolf värden, hur effektiv du är, antal armtag, sträcka, mm.
Ska jag vara ärlig så är det mesta ganska ointresant för mig just nu. Det är sträckan som är mest intressant. Dels om jag ska köra 300m så slipper man räkna, jag har fullt upp med andas, hehe
Sen när man är klar är det ju minst lika kul att veta hur långt man simma som om hur långt man sprang.

Här kan ni se min simpass idag och vilken info man får ut.

 

Löpningen

Klockan har en stor tydlig display, tycker om att start och varv knappen sitter på fram istället för sidan.
Nu vintertid har en härlig funktion att "dubbelknacka" på glasset så tänds belysningen och gör det igen så släcks den. Går även och ställa styrkan på ljuset. Jag gillar mest att springa med ljuset alltid på. Plus är att man syns lite bättre när man ute springer. Annars är det inget specielt att springa med denna klocka.
Gps fixen är ganska precis lika snabb som min FR610, man hade hoppats på lite bättre med större klocka. Rent löpar mässigt föredrar jag FR610 klockan. Touch displayen är överlägsen där, specielt dessa kalla månader. För byta sida på FR610 petar man bara på glaset. 910xt har för små knappar för man ska byta sida smidigt under löpning med handskar på. En uppgradering på denna som jag höll på glöma är att den har barometrisk mätning av höjd. Den ska vara lite exaktare tydligen sålände det inte blir stora väder omslag. 

Här kan se en löptur med klockan.

 

Cyklingen

Har bara testat den hemma på trainern. Funkar bra att koppla ihop med Garmins Ant+ kadens/hastighets mätare. Inget specielt att säga om det. Testa den samtidigt som min Garmin Edge 500 och det visa samma data.  Finns en "quickrelase" armband så man kan ta klockan och sätta fast den på cykeln som en cykelklocka. Dock har jag hört på tidigare modeler med denna armband att det finns några Garmin som ligger på botten av sjön när det har lossnat vid simningen och man simmat ihop med någon. Vet dock inte om det gjorts några förbättringar till denna. 

 

Multisport funktionen

Nu har jag bara provat den hemma, men väldigt smidig.
I menyn sätter man den på multisport duathlon elelr Triathlon och bockar i om man vill ha med växlingarna.
Sen när man är klar vid varjegren trycker man på lap och så byter den sport och med det vad man vill se på första sidan. 

 

Sammanfattning 

Hittils är jag väldigt nöjd med den och hört väldigt mycket bra om den på diverse forum.
Det finns många andra märken som fått bra kritik också. Jag har loggat några års träning på Garmin så därför har jag hållt mig till Garmin. Sen fram till nyligen var Garmin enda med inbyggd gps. Jag hatar springa runt och leta efter tillbehör mm. 3100kr + har jag hittat den för. Om det värt får man bedöma själv.
Jag är lite teknik nör..intresserad och det kommer bli min närmaste tränings kompis ett bra tag framöver.
Men jag kommer behålla min FR610 endast för löp passen. Om jag bara sprang skulle jag gå på den klockan. Eller Polars RC3 GPS om man inte bryr sig så mycket om vilken märke.

DC Rainmakers otroliga djupgående recention av klockan kan du se här.

 

Taggar

Garmin 910xt

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!