Gymjakt i Shanghai

26 november, 2012

Vårt gymkort har precis gått ut på vårt gamla gym. Gymmet är ett halvstort, halvbra gym som hör till ett compound, men som man även om man inte bor där kan bli medlem i. Så det är vi och en hel del andra kineser och västerlänningar - en blandning skara av tränare. Senaste tiden har jag dock känt att jag kanske är redo för något nytt. Nu gör jag slag i sak. En stad med 23 miljoner invånare. 500 000 träningstokiga västerlänningar. Jo, gym finns det här allt!

Hittade ett gym på våning fem i en shoppinggalleria cirka en kvart hemifrån. Det var Ambassy Court (vårt gamla) gånger åtta, minst! Tre våningar, aerobicssal med högtalare och scen mitt i hela gymmet, fulla spinningklasser med drag, säkert 30 löpband... Samma pris som vårt gamla gym. 

Idag tog jag elcykeln bort till Ikea där en kompis till mig jobbar. Vi åt lunch på ett nudelhak i ett varuhus och pratade om allt från plugg till jobb och gym. Och hon gav mig tipset att spana in hotellgym. Ja, en del kan man ju köpa in sig på.

Så på vägen hem stannade jag vid ett hotell som ligger på samma gata som vi bor på.  Åkte upp på våning Fitness Center på våning tre. Frågade tjejen i receptionen om det gick att bli medlem trots att man inte var gäst på hotellet. Det gjorde det. 32 000 per person och år kostade det. Först trodde jag att jag hört fel, ibland har de lite svårt att säga th som i three här i Kina. Frågade igen och höll på att tappa hakan ner till golvet när jag förstod att jag hört rätt första gången. Men oj vad BILLIGT! Nej, men jäklar vad man skulle behöva springa då. Kanske superbra för motivationen?

Jag kollar vidare men just nu lutar det nog åt att förnya medlemskapet på det gamla eller prova på det jag kollade in igår. Jag tror att ett nytt, lite häftigare, gym kan ge en riktig inspirationskick, eller vad tror ni? Är det härligt att känna sig hemmakär på löpbandet eller dags för att prova något nytt?

Är du nöjd med gymmet som du tränar på?

 

I kupolen där borta ligger gymmet jag spanade in igår. 

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!