Knallendistans och Tarmföreläsning!

27 november, 2012

Vilken söndag det blev.

Jag började med ett långpass med Knallen. Ett pass som skulle gå mot de plattare delarna (det finns inte så många men) i Borås. Jag är ingen bergsget så att det rundan skulle passa mig som handsken. Jag valde 5.30-5.40 min/km-gruppen och så sprang vi iväg. Efter 7 km skulle vi korsa en skjutbana och när skyltarna skrev "övning" så fick vi välja en annan väg. Från den platta rundan till en LITE mindre platt runda. Vi tog oss i mål efter 17 km. Jag var kanonnöjd. Valde den snabbare gruppen utav de två grupperna jag valde mellan OCH det hade faktiskt gått rätt bra. Jag var ju inte pigg, men det var ändå en kontrollerad runda.

Efter passet var det dags för en föreläsning med David Svensson. David är en grym triathlet med en underbar historia. Han drabbades för några år sedan av ulcerös colit som är en tarmsjukdom där hela tarmen förvandlas till ett sår. Den lixom försvinner i ett stort blödande sår. Detta gjorde att han fick lov att operera bort hela tjocktarmen. I år genomförde han Hawaii Ironman. Mot alla odds. När läkaren sa att han skulle lägga ner träningen gjorde han tvärt om. Det är fantastikt. Han är fanimejen fantastiskt.

Nästa gång jag tycker att det är tungt att träna ska jag tänka på David. Jag har ju faktiskt en hel tjocktarm. Man kan ju gnälla för rmindre.  

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!