Snölöpning och stukad fot..

4 december, 2012

Gav oss ut i går kväll för lite löpning i den härliga snön. Äntligen få lite ljus på vägen och lite mjukare underlag. Jag är ovan vid kylan och kände mig väldigt anfådd konstant. Kändes som att pulsen inte riktigt ville gå ner, struntade i det. Körde på. Kroppen kändes trots allt väldigt bra. Jag hade astma när jag var yngre och vet att jag än idag kan ha problem när det blir kallt.

Efter 5 km sprang vi upp i skogen på en grusväg. Det snöade konstant och håret var som två istappar på sidorna. Sen hände det som inte får hända.. 2 km in i skogen, 5 km hemifrån. Det var det där hålet där i vägen som jag inte såg. En stukad fot. Jag trodde jag skulle avlida på plats. Svinkallt och ingen mobil. Gick några steg, det gjorde rätt ont faktiskt. Jag vet att jag har dåliga fotleder, men så här ont har jag aldrig fått av en stukning. Efter några minuter kunde jag ändå springa vidare försiktigt, vi behövde ju ta oss hem. 5 km med stukad fot, 13 km totalt. Satte jag mig i bilen och körde hem. Foten kändes helt okej och jag planerade resten av träningsveckan.

Kl 2 i natt vaknade jag av att jag behövde gå på toaletten. Tillbaka i sängen fick jag en smärta i foten som inte var av denna värld. Trodde nästan att den var bruten. Matade i mig några alvedon och benet i högläge. Jag tog nog lite för lätt på den här stukningen ändå. Träningen som jag planerat för resten av veckan kan jag nog stryka. Jag får vara glad att jag tar mig fram utan kryckor..

Ha en bra dag alla,

/Sophie

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!