Löptur och premiär på skidorna

9 december, 2012

Woohoo, då var man äntligen igång lite igen =).
Så här kommer en liten helg uppdatering.

Denna helg hade jag Jul bord med jobbet så sonen skulle få sova hos sin Farmor.
Det var första gången så det vart lite projekt i sig. Första gången jag lämnar ifrån honom och inte är hans mor. Men det var ju min mor, så jag var inte orolig, typ. Jag skulle nog vara orolig ifall Tomten var barn vakt. Inte för jag skulle lämna ifrån honom till nån skäggig gubbe som sa han var tomten, men ni fattar, hehe

Span bilen hem och kalkulera att om jag offra lite sinnes ro så skule jag kunna klämma in ett löppass också. Så vips stod jag utanför och vänta på klockan skulle få Gps fix och frös röven av mig.

Bestämde att jag max fick ha 5 kmh/min tempo idag. Kylan och precis haft bihålleinflamation kanske inte ultimata. Drog iväg i ett hyggligt behagligt tempo, halvägs märkte jag att min puls var betydligt högre än vad den skulle vara. Låg en 15 slag över normallt. Bitviss i uppför hade jag typ snitt puls som jag har när jag springer 1000ingar. Kanske inte optimalt och stegra ner lite. Precis bytt pulsband och hoppas slipa Garmin fenomenet med puls peakarna. Finns inget mer irriterande än kolla på klockan och se 230 i puls.
Ramla allafall hem på ett 4.59  tempo i snitt ok. Riktigt skönt hur som helst. Inga puls peakar heller nästa steg är ananrs skaffa Garmins pulsband i plast som ska vara bättre vad jag läst. Eller vissa har Polars pulsband. Dom passar faktiskt men jag fick det inte och funka med Garmins pulssändare och Polars pulsband. Men pulsbandet är från tiden då det inte fanns elektroniska växlar så kan vara det.

Sen vart det solskens tåg (pendeln, som bara verkar funka vid sommar o sol) in till stan för jul bord på Grand. Riktigt trevlig kväll, showen var.. Inte riktigt min grej men hade hur som helst en riktigt trevlig kväll.
Sen som vanligt efter några öl så är man odödlig och ska ut på stan hela natten. Polare från väsby ringe då och var i krokarna och fråga om jag skulle ha skjuts hem som jag jag tacka ja till. Riktigt schysst =).
Inte riktigt min grej att slirra ute heller. 

Söndag morgon vakna vid 8, dumt att sova när väl kan det. 
Solen sken och skidorna nyvallande, för ett år sen (han bara valla dom förra året, sen smällte snön) ganska
glad att det vart en tidigt kväll dagen innan. Slängde i mig en kaffe och frukost och begav mig till mitt lokala skidspår. Lite halvproffisgt staka jag iväg och kom ungefär 5 meter till första kurvan så låg jag i diket upp och ner, hehe. Man ser extra graciös ut med långfärdsskidor som dinglar och man vill ta sig upp med lite heder kvar men den försvinner ganska fort också. 

Resten av turen gick förvånnansvärt bra km efter km kom tekniken (den lilla jag hade) tillbaka.
Var riktigt underbart väder om lite kallt kanske. Snurra runt en mil, idag var pulsen på betydligt bättre nivå.
Funderade på ta en mil till men insåg att det var dags att åka och hämta sonen vid lunch tid. Spåren var
riktigt fina, måste varit nyspårat och inte mycket folk ute än. Kan verkligen rekomendera Runby spåret i Upplandsväsby om ni har vägarna förbi.

Ut till Märsta för hämta sonen, men först tog med honom till en kulle som heter Kanonkullen för åka lite pulka. För ca 25 år sen åkte jag pulka där som liten, och kändes jätte roligt att få åka med honom där nu.
Åkte samma backar och visa bannorna runt buskar som man hade, mycket var sig likt =).

Känns skönt vara igång lite igen, kanske inte optimala 2 första dagarna efter en pencellin kur rent teoretiskt, men kör lite på känsla och lyssna på kroppen och det kännts väldigt bra, känt mig riktigt bra i nästan en vecka nu. Men ska nog hålla det ganska lungt nästa vecka med intervaller och så fast jag kommer köra på med mina tränings pass. Sista jag vill är bli sjuk igen.

 


 

 

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!