Lopp 2013

15 december, 2012

För tillfället funderar jag på vad det ska bli för tävlingar nästa år. För närvarande är två lopp spikade, TEC 100 i april och BAMM i augusti. Det finns massor av tävlingar som jag skulle vilja springa, både korta, långa och väldigt långa. Det skulle inte vara några problem att hitta roliga tävlingar varje månad, hela året. Men hur ska man kunna välja då, dra lott? Löpning har ju fått ett rejält uppsving de senaste 5-7 åren och vissa tävlingar krävs det att man är ute närmare ett  år i förväg för att få en startats. Det gör att en plan i god tid är nyckeln till framgång att få plats. Som kuriosa kan jag berätta att jag står på reservplats på ett lopp som går i juni.

Vad är det då som hindrar mig från att springa då? Ett ord, FAMILJEN !!! Visst är löpning viktigt för mig, men min familj med mina tjejer är när allt kommer omkring det viktigaste i mitt liv. Jag gillar att vara med dem och vill vara med dem. Att vara närvarande och engagerad förälder är något jag värderar högt. Vad då göra i denna situation, å ena sidan springa som bara den och andra sidan vara en närvarande pappa och man? Det är inte lätta beslut, men de tävlingar jag deltar i måste vara förankrade hemmavid då min kära fru får "förmånen" att passa barnen en eller flera dagar. Välja med omsorg, vilka tävlingar är viktiga för mig är en viktig faktor.

Några lopp jag sneglar på för 2013 är LAMM, BUM, SUM.  Marathon, halvmarathon och Lidingöloppet har jag nu testat ett antal gånger och har inga planer på det 2013. Jag tar gärna emot förslag på roliga, trevliga, utmanande lopp. Jag behöver lite inspiration känner jag, så det mesta är av intresse.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!