50 min spinning

20 december, 2012

Under onsdagens kinesiskalektion lärde jag mig några träningsord. Vår lärare berättade hur man sa träna och jag undrade hur man sa springa och cykla. Frågade om det var någon skillnad på orden när man cyklade utomhus eller inomhus på gym. Det var det inte. Jag berättade att jag brukade gå på spinning ibland och frågade om det var samma ord. Då utbrast hon: "Biking, really, how long time?" Hon undrade hur långa spinningpassen brukade vara. Tjaa, ungefär 50 minuter svarade jag. "Wooow", sa hon då. "Without breaks!?"Japp! Ja, att orka utöva en fysisk aktivtet i 50 minuter utan att stanna är inte så självklart för alla som man kanske kan tro. (Här i Shanghai cyklar ju alla, men trafikljusen ger många stopp:)) Plötsligt kände jag mig väldigt vältränad. Och så ägnade jag några sekunder till att tänka på alla som faktiskt typ aldrig någonsin har tränat. 

För övrigt bjöd vi på swedish christmas cookies, pepparkakor alltså. Hon höll pepparkakan i handen hela lektionen och det tog 50 minuter för henne att äta en halv. Ingen superhit?:)

Och imorse var det dags för ett nytt spinningpass. Svettigt, lite lårbrännande och discoblink. I högtalarna spelades kanske lite oväntat Las Ketchup, den gamla dängan, var inte igår! Och att veva om pedalerna, växla mellan att stå och sitta, tungt och lätt – 50 minuter i sträck kändes lätt som en plätt. Orkade till och med köra fem styrkeövningar för axlar och rygg efteråt! 

 

 

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!