Dan före dan

23 december, 2012

Hur laddar ni upp inför julafton? Själv har jag gjort det genom julspinning och matlagning. Vem hade tippat på att första gången man skulle laga ett helt julbord själv skulle bli i Kina?!:) Idag har jag gjort köttbullar, janssons frestelse, rödkålsgryta och rödbetssallad.

Efter några timmar i köket kastade jag i mig en skål nudlar för att sen åka till gymmet och köra julspinning. Vågade inte hoppas på att det skulle vara just julspinning. Man firar ju "egentligen" inte jul här i Kina, inte enligt religion och tradition i alla fall, men nog var det jul i den fullsatta spinningsalen allt. Jag, 34 kineser och julpop-musik i högtalarna, discoblink. Svettigaste, tuffaste och roligaste passet på länge! Vad underbart det är att bara ösa på och ge gärnet och när man inte tror man orkar mer ta i, pressa, låta sig ryckas med av musiken och fortsätta.

Kom nyss hem och då smakade det bra att kylskåpsät-tjuvsmaka lite på det jag nyss lagat. Janssonen, rödbetssalladen, kålen, mums – jag tror att jag lyckats! 

Nytränad, julmat i kylen, klappar under granen. Nu: uppesittarkväll i Kina.

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!