Jul helgens pass

27 december, 2012

Då var Jul delen avklarad även detta år. Julafton vart tränings fritt och lugn. Sonen var jätte glad och det var väl viktigast. Härligt med massa snö denna jul också.

Juldagen vart det en löptur med en polare ute i Järfälla.
Var riktigt snö oväder och hade snöat väldigt mycket under natten. Första tanken var varför ger jag mig ut i det här när man sladda runt med med bilen på halvt ploggade små vägar.
Passet skulle igentligen bli 200m intervaller. Det fick ganska snabbt revidera om till en kort distans pass.
Var så dåligt ploggat och hade noll fäste. Bara ute springa i distans tempo var tufft. Vart ett pass på 14km sub 5.10 tempo och jag var väldigt nöjd med det. Var så mycket roligare springa med någon också. Jag kan ibland dippa ner lite på 10km+ passen när jag är själv. Nu fick vi även en bra fartökning sista km. 

Annandagen vakna jag ovanligt pigg. Vart lite sent ute på stan och kom inte hem förräns halv 3 tiden.
Men vakna som vanligt kl 8. Trollade bort lite tid när jag satt och fixa lite bilder på datorn på morgonen men till slut var skidorna vallade och klara. Min enda miss var när jag kolla termometern så trodde jag att det var -2 inte +2 grader ute. Studsa ut och vafan det regnar! Stod där nån minut som en fågelholk med skidor i ena handen och stavarna i andra och fundera på vad jag skulle göra. Vart snabbt byte till icebugsen och en löptur istället. Gick så grymt bra att springa, höll riktigt bra med fart första 3-4km men sen tvär dog benen och jag plågade mig hem sista biten. En 8km skramla jag ihop alalfall. Snabbt ombyte och åkte ner sen till gymet för lite styrka. Väldigt mör sen till kvällen tänkte köra ett längre strech pass men landade i soffan och fastna där resten av kvällen. 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!