Konsten att vila

14 januari, 2013

Idag är en sån dag när jag får kämpa mig till vila. Egentligen borde det inte vara svårt. Min lägenhet ska ha visning ikväll - alltså vill jag fixa till den på morgonen innan jag åker till jobbet. Sedan ska jag jobba, jobba, jobba. Ikväll ska jag själv på lägenhetsvisning. Logiskt sett hade jag haft tid med träning på lunchen, men då jag ska vara borta både innan och efter jobbet blir det svårt att hinna flexa med tiden. Dessutom tänker jag att det kanske inte är så farligt att vila en extra dag? Återigen spelar Twitter-folket in på sitt eget sätt. Alla tränar ju varje dag. Problemet med just Twitter är att det är lätt att se ett flöde av träning och lätt att få uppfattningen att "alla" "alltid" tränar. Däremot är det svårt att se exakt vilka som tränar exakt vilka dagar. Det lägger jag ju inte på minnet. Det vill säga - visst finns det personer i flödet som tränar varje dag, men det är även så att alla flyter ihop och blir till en enda flödesmassa av träning. Inspirerande och utmanande på ett väldigt positivt sätt! Tillsammans tränar vi alla varje dag, vilket är en otroligt upplyftande tanke, - men var och en för sig har vi vilodagar ibland. Så till min nästa fråga, i forumet träningsfreaks; Är det lite fult med vilodagar?

De flesta svarar självklart nej. Men om jag då omformulerar mig till "känns det ibland lite slappt med vilodagar?", "får du ibland dåligt samvete av vilodagarna?" eller "känner du dig lite sämre om du vilar när du hade kunnat träna?"... Får jag andra svar eller håller vi fast vid att vilodagarna är okej? Ska man träna om man hinner? Är det okej att chilla i soffan en hel kväll? Hur dåligt samvete ska jag ha för de dagar där jag inte når upp till målet i fuelpoints? Är det så farligt om jag inte går ner ett kilo just idag?

 

Jag gör vad jag anser är rimligt för dagen. Vissa dagar är det rimligt att ha fokus på andra saker. Livet ser ut så. Det kommer saker emellan. Men jag kommer tillbaka. Om jag tränar fem eller sex dagar just den här veckan får kanske vara sak samma?

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!