En intressant upplevelse

31 januari, 2013

2008 deltog jag i bergsorienteringsloppet OMM(Original Mountain Marathon), som gick av stapeln i Lake District i England. Det hade regnat några dagar innan och man använde sig av "dåligt väder alternativ-karta", det vill säga att några kontroller var borttagna, samt att någon kontroll till hade strukits. Tävlingen startades i alla fall. Uppe på i bergen blåste det rejält och regnade. Man fick lov att stå riktigt nära varandra för att kunna prata. Orienteringen gick ganska så bra, väl framme i nattlägret var vi på 16 plats av 166 lag i våran klass. När vi skulle slå upp vårat Sup Air tält låg det ner på backen som en blöt sopsäck av vinden. Det fanns för övrigt inget hyfsat torr plats att slå upp det. Efter varit i mål någon timme eller två så kom medelande att tävlingen blåstes av, ingen dag två.
Nu fanns det två alternativ antingen sovapå betongolvet i en lada vid målet eller ta sig över ett pass och komma till start/målområdet där vi hade våran bil och sedan ta sig till ett B&B. Vi valde det senare alternativet. Vi försökte pina på vad det gick, men det var något blåsigt. Kolla på filmen så får ni ett hum om hur det var.

 

 När vi nådde krönet på Honister Pass slapp vi en hel del av blåsten och kunde lunka ner. Nu stötte vi på ett nytt problem. Vägen till parkeringsplatsen hade svämmat över på bara några timmar !! När vi skulle parkera innan tävlingen funderade vi på att ställa bilen längs vägkanten istället för eventuellt på en leråker. som vi trodde det skulle vara. I sista stund tänkte vi att vi inte skulle irritera andra och ställde oss på anvisad plats, vilket visade sig vara smart.

Mange och jag är i alla fall glada !!!

Vattnet var lårdjupt när vi passerade(se bild ovan) vägen och vi hörde dagen efter att det blivit midjedjupt nåra timmar senare. Bilar var hade vatten upp över sittdynan på säterna och andra stod och blinkade av vatten i elektroniken Nehe, det blev ingen B&b för oss. Istället tillbringade fyra killar natten i sina sovsäckar i en bil på ett fält, som faktiskt inte var översvämmat. Dagen efter, när det blivit ljust hade det slutat regnat och vattnet på vägen var till största del borta så vi kunde ta oss därifrån. En erfarenhet rikare blev man i alla fall, även om man inte fick springa hela tävlingen.

Taggar

OMM

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!