Springa från stressen

18 januari, 2013

Herregud - en sån dag!


Ni vet säkert hur det är ibland... Det är deadlines som egentligen passerats för länge sedan, människor man inte får tag på, viktiga frågor att svara på och mitt uppe i detta är det en utbildning i fyra timmar. Där sitter man och känner hur stressen byggs upp i kroppen. När man stressat på den nivån från klockan åtta till fyra och man ändå har flera timmars jobb kvar på dagen så finns det bara en sak att göra - springa därifrån! Det finns, för mig, inget annat sätt att hantea de sista timmarna. Min hjärna fungerar inte med så mycket stresshormoner i kroppen. Jag har aldrig hört någon som sagt emot detta; Träning minskar stresshormonet i kroppen. Så ju stressigare dagen är - ju viktigare är det att få ut stressen. Och efter jobbet gör det föga nytta att kunna tänka ordentligt. Det är mitt på dagen jag behöver det. Kommer man inte loss på dagen måste det i och för sig bli på kvällen. Men kan man välja att strukturera upp sin dag - spring på lunchen. Du orkar mer på eftermiddagen. Om du är som jag.

Dessutom verkar det som att stressen gjort mig sjukt snabb! I alla fall i detta läge där jag vet att ju längre jag är borta - ju längre får jag sitta ikväll. Jag tog en kort runda på 2,9 kilometer. På rekordtid. Stress gör mig snabb. Coolt.

 

Jag kände såhär: Jag springer så snabbt jag bara orkar tills stressen är borta. Good job! Det tog ungefär två kilometer innan jag kände att den var ur kroppen... Men sedan dess har jag jobbat superhårt och är äntligen klar. Nu ska jag hem och somna i soffan.

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!