Primaballerina

31 januari, 2013

Nästan så fort jag slog upp mina blå i morse, slog det mig; "Visst ja, det var ju idag som jag tänkte att jag skulle inviga mina nya skor!" Och inte vilka skor som helst, utan mina nya löparskor Nike Free Run+ 3. Jag köpte dem för en dryg vecka sen och fram tills nu har de stått orörda i klädkammaren för att jag riktigt skulle få längta till ett pass som lämpade sig för dem. Och så idag kom det!

Jag slevade i mig resterna av gårdagens risgrynsgröt och sen åkte de skönaste löpkläderna på och så snörade jag på mig mina skor (som fortfarande luktade sådär nytt och gott som bara nya skor kan göra). När jag väl hade dem på mig i dess rätta sammanhang - när det nu verkligen var dags för löpning - kände jag mig nästan lätt som en balettdansare. Inte för att jag har någon erfarenhet av det(...), men jag kan föreställa mig det. Så lätt man kan känna sig liksom.

Så jag dansade (läs: gick) ut och dansade (läs: värmde upp) bort till backen jag skulle dansa (läs: springa) uppför. Sen dansade jag lätt som en plätt (läs: sprang allt vad jag hade) uppför backen och dansade elegant (läs: joggade långsamt) neråt igen. Och så upprepades det sisådär tretton gånger. Och så dansade (läs: lunkade) hem igen.

Jag är verkligen helnöjd med skorna - de satt som en smäck! Så skönt det är att äntligen ha ett par skor som man inte känner sig så tung i och då framför allt när det kommer till ett mer kvalitetsinriktat löppass där det mer handlar om kortdistans och teknik. Det kan jag helt klart rekommendera till er läsare som nu bara har ett par skor att springa i. För vem vill inte känna sig lätt, och näst intill flygfärdig, ibland liksom?

Voilà!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!