Recept på bröd och broccolisoppa

3 februari, 2013

Vi behöver alla hjälp med vardagsmat ibland. Här följer recept på bröd och broccolisoppa. Att baka bröd är överkurs för vardagsmat men broccolisoppan är superenkel och god och förvånansvärt mättande!

1 msk smör, 2 msk sesamfrö till formen.

1,5 dl havregryn, 3,5 dl dinkelmjöl, 2 tsk bikarbonat, två små morötter (ca 2 dl finrivet), 1 dl linfrö, 0,5 dl pumpafrö, 1 dl blandade hackade nötter (jag hade i hassel-, cashew- och valnötter), lite russin, 5 dl yoghurt, 2 msk honung

Smörj en 1,5 liters brödform med smör och strö den med sesamfrö.

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt yoghurt, morötter och honung och blanda. Häll i smeten i formen och grädda den längst ned i ugnen i 175 grader i 50-60 minuter.

 

Jag åt brödet nyss tillsammans med en broccolisoppa till middag.

En broccolibukett, en gul lök, 3 dl vatten, en halv tärning grönsaksbuljong.

Jag fräste löken mjuk i en kastrull. Sedan hade jag i vatten och buljongtärning och broccolistammen en stund innan buketterna. När allt kokat i kanske en kvart mixade jag det med en stavmixer. Tipsar om att använda en större kastrull än jag gjorde, då det stänker en del när man mixar... Soppan blir väldigt tjock, men god. Vill man ha den lösare är det bara att ha mer vatten och koka upp. Min omgång räckte till matlåda.

 

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!