Knäskada

Forum » Skador » Knäskada
24 juli, 2012

#1

Gwen76

0 Poäng

Har haft ont under vänster knäskål i en veckas tid. Det liksom värker och jag kan inte förstå varför detta plötsligt dök upp? Jag försöker så gott det går att hålla mig ifrån asfalt men det liksom bara slog till. Någon med liknande symtom?

Citat
24 juli, 2012

#2

wrroomm77

0 Poäng

Typiskt löparknä. Bara att minska träningsdosen. Och vila mer så går det över.

Citat
25 juli, 2012

#3

LöparAnki

0 Poäng

Här kanske du kan hitta lite svar: http://www.idrottsskadeguiden.se/skador/kna

Citat
31 juli, 2012

#4

johnny

3446 Poäng

Ta det lugnt och vila. Går det inte över på ett tag så kolla upp det med en läkare. Låter inte bra i alla fall.

Citat
2 augusti, 2012

#5

Pontus

0 Poäng

Hade liknande symtom / skada för 2 år sedan (inflamation i benet). Orsaken var för långa pass för ofta. Genom vila och med vettigare träning (kvalitet framom kvantitet) blev det bra.

Citat
7 augusti, 2012

#6

Ursa

0 Poäng

Löparknä beror så vitt jag har förstått på en överansträngning av senstråket på lårets utsida och som fäster på utsidan under knäleden och uppe i höften. När senan glider över benet på knäets utsida har det uppstått irritation och kan göra rejält ont. smärtan kan även sprida sig i en båge på knäets nedere framsida.

Kort och gott låter det inte som det du har. Ditt problem låter som det kan vara menisken eller nått annat obehagligt. Ta kontakt med lämplig naprapat/sjukgymnast eller läkare.

Citat
11 augusti, 2012

#7

MatsBerg

0 Poäng

Tycker du ska vila och känns det inte bättre på en vecka så uppsök en kiropraktor eller naprapat som kan kolla och bedöma.

Citat
11 september, 2012

#8

anders

1490 Poäng

Ajaj, det låter nästan lite som det jag kände just nu. Det är lite stelt i höger ljumske och gör lite ont nere till vänster om knät. Är det kortare rundor som gäller tills jag fått ordning på det?

Citat
13 september, 2012

#9

Chatrine

Tycker du ska se med en naprapat. Går man för länge och inte gör något åt en skada, kan det bara bli värre om man har otur,

Citat
14 september, 2012

#10

Björn

Jag hade liknande problem och trodde att det var löparknä. Men gick till Naprapatlandslaget och fick veta att det var ett hopparknä. Fick hjälp med behandling och träningsövningar och blev snabbt bra. Vila hjälpte inte mig, bra för stunden men kom tillbaka efter löpning. Trots försiktigt stegrande distanser och intensitet.

Citat
25 september, 2012

#11

Mona

Vad är hopparknä och hur uppstår det?

Citat
15 oktober, 2012

#12

Henrik

Om du tränar mycket 5-7 gånger i veckan kan det vara en överansträngning. Om du tränar mindre, 1-3 gånger i veckan är det ingen överansträngning. Då vilar du mycket mellan. Då har du ett skadligt beteende (löpsteg). Läs mer på http://www.inov-8.com/New/Global/Research.html?L=26 .

Citat
18 september, 2014

#13

Markus

Hej

Vi har lagt upp en del övningar på flera sidor på vår hemsida som kan hjälpa till för att undvika knäskador såsom löparknä . Hoppas ni har glädje av dem. Här är har vi samlat en hel del ifnoamrion och övningar som vi hoppas kan vara till glädje för Er.

http://idrottsskadeexperten.se/loparkna

Markus

Idrottsskadeexperten

Citat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!