Stela ben

Forum » Skador » Stela ben
2 oktober, 2012

#1

lobbface@hotmail.com

0 Poäng

Jag har problem med att mina ben blir fruktansvärt stela efter en stunds ansträngning. Jag spelar paintball ungefär varannan vecka. Jag skriver här för jag hoppas att det finns någon löpare som kan förklara hur mina ben fungerar, eller ja inte fungerar om det är så.

Så här ligger det iaf till. I paintball blir det kortare rusningar i fullfart uppblandat lite lugnare rörelser. Lite som intervallträning med ojämna intervaller. Rusningarna är inte speciellt långa heller. En match pågår i ungefär 10-20 minuter och mellan varje match mellan 5-15 minuters vila/paus. Under den pausen blir mina ben stelare och stelare ju fler matcher som spelas (vi håller på i upp till 3-4 timmar). Jag har inga problem att gå, men jag känner att benen stelar till sig lite. Men i början av varje match (kanske inte de första 2) så är mina ben stela som träben, jag styltar fram två tre steg innan benen liksom kommer igång.

Är det här fullt normalt och hänger ihop med att vara relativt otränad eller är det onormalt och något jag kanske till och med skulle kolla upp med läkare eller något sånt? Jag har nojat ett tag om det här, men skyller på att det är mjölksyra som byggs upp och inte transporteras bort kvickt nog. Matchen tar ju slut, så går man av planen och blir nästan ståendes tills nästa match. Det blir ju liksom ingen ner-jogg eller nedtrappning utan bara "slut".

Nojar jag i onödan eller är det något jag bör kolla upp? mvh Mathias

Citat
1 november, 2012

#2

Eron

Jag skulle nog kolla upp för säkerhets skull. Gå till en Naprapat.

Citat
14 november, 2012

#3

Arvid Eriksen

Jag skulle också välja att ta det säkra före det oskära och lägga några hundra kronor på naprapat för att få lite svar.

Citat
20 november, 2012

#4

Lindahl_3@hotmail.com

0 Poäng

Jag brukar hoppa lite hopprep innan ja drar ut på en löparrunda, efter det kan benen kännas lite stela, jag brukar smörja benen med massageolja och göra lite lätt massage på benen, det brukar hjälpa för mig =)

Citat
29 november, 2012

#5

AccoLinköping

Smörja benen med tigerbalsam brukar vara något som funkar för mig. Har du testat med det?

Citat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!