Malin Gilletmot

Malin Gilletmot - en helt vanlig medelsvensson med passion för människor, förändring och utveckling. Jag bor i Stockholm och började med löpning först efter att jag fyllt 40 och det var verkligen ingen självklarhet. Varje kilometer var en plåga och det var först när jag bytte underlag mot asfalt som jag hittade hem och långsamt lärde mig älska känslan av att utmana kroppen på allt längre distanser. "Ge mig en landsväg och hela jag längtar efter att få snöra på mig löparskorna eller sätta mig på cykeln för att nöta asfalt." Det låter enkelt men jag är lat till naturen och får ofta brottas med min tråkiga inställning trots att jag vet hur bra det känns efteråt. Det är bara att inse att all träning är jobbig och man ska vara förbaskat stolt över alla genomförda pass man kämpar sig igenom. Följ mig på min väg mot NY Marathon 2017.

Malin Gilletmot

Halvvägs mot maraton

23 januari 2017 | Bloggar – Malin Gilletmot

Jag har följt mitt maratonprogram i 13 veckor nu och det går helt klart åt rätt håll. Jag är halvvägs mot mitt mål och om lika många veckor ytterligare är det tänkt att jag ska orka 42K och jag känner stor tillförsikt att jag kommer att fixa det galant. Jag är ute i väldigt god tid med tanke på att NY Maraton inte är förrän i november. Det skulle i så fall innebära att jag då har ytterligare 29 veckor på mig att finslipa formen samt ha utrymme för en del eventuella bakslag och förkylningar. 

De senaste veckorna har jag befunnit mig i ett skön flow där kroppen svarat fint på ytterligare anstränging och tack vare att jag lyssnade på kroppen och tog den där pausen för att tillbringa förra söndagen på SPA med en vän har jag lyckats hålla mig från förkylning så här långt. Bra mat, sömn och återhämtning har varit mitt recept. Nu håller jag tummarna för att det ska hålla i sig när flunsan härjar högt och lågt samt att jag närmar mig en ny fas i min karriär som kommer att få ta en hel del plats närmsta tiden. Utmaningen med att få livspusslet att gå ihop med maratonträning är inte helt lätt alla gånger men med god planering ska jag nog fixa det också. Det här blir mitt sista blogginlägg här men du vet väl om att du även kan följa mig på instagram @gilletmot? 

 

Fast i ett flipperspel

14 januari 2017 | Bloggar – Malin Gilletmot

Vilken vecka det här har varit!
Tvära kast både i väder och livet som sådant. Emellanåt har jag haft så många intryck och tankar att sortera att jag fått känslan av att sitta fast i ett flipperspel. Spännande och roligt men också väldigt utmattande.
Tre riktigt bra träningspass har jag fått till men idag har jag förkylningkill i halsen så jag ställer in dagens långdistans, lyssnar på kroppen, intar horisontalläge, dricker citron med ingefära och gurkmeja och hoppas mota bort det innan det bryter ut och blir värre. Kan bero på att två av veckans pass utfördes på gymmet som är knökfullt nu under januari när alla infriar sina nyårslöften.
Imorgon har jag en spadag med vila, massage och härliga samtal med fin vän att se fram emot. Mycket välbehövligt!
Trevlig helg kära du!

Inte riktigt som tänkt

7 januari 2017 | Bloggar – Malin Gilletmot

Idag stod det 5km snabbt tempo på programmet men det har vräkt ner snö hela natten och när jag väl kom ut hade fortfarande inte plogbilarna börjat köra. Jag var extremt nära att ge upp när jag satte ner gympadojjorna i den djupa snön utanför dörren och de begravdes helt men jag bestämde mig för att vara starkare än min tråkiga inställning. All träning är bra träning. Särskilt den mentala.

Eftersom det inte var plogat alls blev det pulshöjande träning i djupsnö. De 5 km byttes ut mot 7 km i skogen och jag var åter nära att ge upp när jag för tredje gången halkade och föll i den lösa snön. Men icke. Jag är starkare än min tråkiga inställning. 

Så otroligt vackert och till och med lite skönt. Fast mest efteråt. 

Bra start på året

3 januari 2017 | Bloggar – Malin Gilletmot

Kickade igång året med långdistans i söndags. 15 km i tung kall motvind på nyårsdagen.... Inte ett enda steg på den turen kändes bra och jag fick jobba hårt med min tråkiga inställning. Men jag tog mig runt på skaplig tid och det kändes så klart härligt efteråt.

Igår var det tänkt att jag skulle ha vilodag men jag hade så mycket energi att det blev en genomkörare på gymmet. Det känns i kroppen idag kan jag lova.

Inte helt optimalt med 7 km idag med andra ord men herregud, har ni sett vädret?! Strålande sol, vindstilla och -5° i Stockholm. Jag var bara tvungen att sticka ut. Stel i kroppen av träningsvärk hade jag så klart tänkt att jag skulle ha lång uppvärmning men det blev för kallt så jag skippade det. Belönades av runners high redan efter bara 2 km och resten av turen runt sjön var som att springa på marshmallows. UNDERBART!! 

Så sent som igår gnällde jag över bristen på utveckling i min kondition och styrka och idag hade jag kunnat springa hur länge som helst. Nöjde mig med mina planerade 7 km återhämntningslöpning i lugnt och behagligt tempo och avslutade med 3x60m tempo.

Bokslut

29 december 2016 | Bloggar – Malin Gilletmot

Vart jag än läser just nu sä skrivs det om att 2016 var ett mörkt år. Ett sorgens år fyllt av sorg och bedrövelse och visst har vi förlorat många vackra själar under året som gått men det har även funnits tillfällen fyllda av glädje och ljus. 

När jag ser tillbaka på mitt eget år så ser jag att det har innehållit både ljusa och mörka stunder. Det har varit ett år där jag verkligen fått jobba med min egen inställning och försöka hitta mitt flow istället för att stånga huvudet mot väggen om och om igen. Om dörren inte öppnas kanske det faktiskt inte är min dörr.

För visst är det väl så att det handlar mycket om hur vi väljer att se på vår tillvaro. Om jag ville så skulle jag kunna fokusera på de utmaningar jag stått inför under året och på så vis uppleva 2016 som ett riktigt skitår men det gör jag inte. Jag väljer istället att fokusera på alla underbara upplevelser jag haft och de inspirerande möten jag fått förmånen att ha som inneburit en stor källa till glädje och mental stimulans. 

Under 2016 har jag fått förmånen att resa till länder som Sri Lanka, Maldiverna, Kenya, Tanzania, Zanzibar och Marocko. Det har verkligen varit ett resande år med fantastiska upplevelser för mig och visst har jag fått försaka annat men för mig har det alltid varit värt det. Jag har fokuserat mycket på min träning och hälsa under året som gått. Det har varit viktigt vad jag har ätit, hur jag har tränat och att jag hela tiden haft utrymme för reflektion för att säkerställa att jag är där jag vill vara i livet. Jag har blivit bättre på balans i livet och på att välja bort personer och tillfällen som inte längre tillför något positivt i mitt liv eller på annat sätt tar energi. Det i sin tur har frigjort tid och utrymme att fylla på med nya människor och upplevelser som tillför glädje och energi samt som får mig att spänna bågen och utvecklas som människa för att i min tur kunna tillföra energi och glädje åt någon annan.

Jag har blivit bättre på att släppa kontrollen, att våga och ta för mig, att sätta gränser för vad som är rätt för mig. Jag har lärt mig att jag duger som jag är, att inte ge upp även om det är en rejäl uppförsbacke och att våga släppa människor inpå livet igen. Jag har utmanat mina rädslor och växt i min tilltro till att allt är precis som det ska vara och kommer att leda mig till precis den punkt där jag behöver vara. Jag har lärt mig kraften i positivt tänkande, att jag är starkare än jag tror och att jag ibland måste chansa stort för att hitta de verkliga skatterna i livet. 

Till 2017 vill jag ta med mig resandet och fotograferingen, världen är stor och det finns massor av härliga platser som väntar på att jag ska upptäcka dem. Jag ser fram emot att mitt år blir fyllt av kärlek, balans, skratt, överflöd och glädje. Jag ska fortsätta bli bättre på att skapa den hälsosamma livsstil med träning och hälsa som jag valt eftersom det gör mig till en bättre människa. Jag vill uppleva och lära mig av andra kulturer och möten med härliga människor och skapa utrymme att göra mer av det som verkligen gör mig lycklig. Och när jag står där på mållinjen av NY Marathon i november 2017 och blickar tillbaka på ännu ett år som har gått som kommer jag känna en enorm glädje och stolthet över hur långt den här kroppen och sinnet än en gång har fört mig. Undrar vilka nya mål jag väljer att sätta upp då :)

Gott Nytt År kära du! Hoppas det glimrar lite extra även för dig och att du sätter mål som för dig precis dit du vill. 

Gilla Allt om Löpning på Facebook!