Det där med dieter...

15 februari, 2013

... är en evig plåga! Jag har provat alla, från Viktväktarna till Nutrilett via flygvärdinnedieten, inget funkar. Eller egentligen funkar de, så länge man håller på, men så fort man släpper taget för att försöka återgå till nåt mer normalt ramlar alla kilona på igen.

Jag träffade min man för 17 år sedan och genast, utan att jag märkte det smög sig 10 sambomys kilon på. Och istället för det rörliga jobbet som städare satte jag mig i skolbänken.. Fick lite av en chock när jag skulle vägas in på inskrivningen av min första graviditet.. Sen att jag tog graviditeterna som en ursäkt för att äta allt jag ville (skulle ju ändå gå upp) gjorde inte saken bättre, mina cravings: nötcreme, Billys panpizza och mazariner.. Lade på mig ytterligare 26 kg och vågen flippa över på tresiffrigt..

Två gånger har jag lyckats komma ner i samma vikt som innan jag träffade maken, både gångerna precis innan jul, senast före jul förra året. Så kommer jul, man (jag) äter mer och tränar mindre. När jag skulle komma igång i januari blev jag sjuk och det blev inte som jag tänkt. Jag hade på den korta tiden lyckats få på mig nästan 10 kg! Ja, jag är världsmästare i att gå upp i vikt!

I höstas körde jag en månad med Fitnessfighten, gick hur bra som helst, man skulle käka keso och kesella och träna en timme om dagen i en månad. Gissa om jag ville spy på keso och kesella sen.. Nä, sånt funkar bara kortvarig, men måste ju få leva oxå. Jag älskar god mat!

Just nu håller jag på att kämpa med en kombination av GI och LCHF, men jag måste verkligen dra ner på grädden.  De där med att nästan dricka grädde direkt ur paketet funkar inte på mig, sen får fettdoktorn säga vad hon vill, men jag tror inte det funkar för alla. Försöker så gott jag kan att vara strikt och äter bara lördagsgodis varannan vecka.  Jag drömmer om den tid jag kommer i mål och med hjälp av träningen kan unna mig nåt gott mitt i veckan utan att lägga på mig direkt, att bara leva och må bra. När inte ens ökad träningsdos verkar ge nån skillnad känns det ibland ganska hopplöst, min ämnesomsättning verkar leva sitt eget liv, har aldrig riktigt fått kläm på den. Men jag känner att jag mår bättre och slipper godissug när jag kör min GI/LCHF kombo, så jag kämpar på!

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!