det här med kompression...

23 februari, 2013

I fredags sprang jag dopad.

Nej då. Det gjorde jag såklart inte. Men jag testade för första gången att springa med kompressionstights. Kompressionsstrumpor har jag sprungit många gånger med tidigare - bland annat var det Gococos strumpor som fick mig igenom Jubelmaran förra sommaren - men jag har aldrig testat tights.

Främst använder jag kompressionsstrumpor vid långa pass eller för att påskynda återhämtningen.

När jag ramlade in på en webshop med på tok för bra priser på 2XUs tights kunde jag inte låta bli. Det där rackarns klickfingret! Hämtade ut paketet på väg till min date med löpbandet och självfallet var jag ju tvungen att prova. Fick mixtra en hel del innan jag tyckte de satt bra och var lite nojig över att de var så blanka, men väl på löpbandet försvann alla tidigare tankar. Himmelriket hade öppnat sig. Pigga, starka ben som sprang avslappnat. Halleluja-känslan var nära.

Okej, i ärlighetens namn så kan jag inte lovorda dem helt och hållet ännu. Jag måste ge dem några gånger till men än så länge är jag nöjd. Återhämtningen var för örvigt mycket snabbare än vanligt och jag hade inga som helst problem att kånka omkring på tunga garderober idag. ..inga problem med benen alltså.

Springer du med kompressionstights? Varför?

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!