Allt om Löpnings stora skoguide 2012

31 juli, 2012

Är du sugen så här års på nya löpskor så kan vi hjälpa dig att hitta rätt för dina fötter. Här kommer 17 par skor i Allt om Löpnings stora guide.

newline pacemaker 3.0
Newline Pacemaker 3.0 Dam- och Herrmodell

Lättare träningssko och märke för dig med ett neutralt till lätt pronerande löpsteg. Träningssko med ett helt unikt koncept. Möjlighet att skräddarsy funktion och dämpning precis efter just dina behov. Två olika sulor, två olika stötdämpningsmaterial, samt tre kilar finns för att motverka pronation och det ger möjligheter att anpassa skon för just dig genom tillbehören som monteras in i skon. Newline ger dig personlig anpassning av hålfot/passform – utifrån fotvalvets höjd.
Cirka pris i svensk butik: 1700 kronor.

salomon xr mission
Salomon XR Mission Dam- och Herrmodell

Salomons XR Mission är en heldämpad sko för löpning i all typ av terräng för medellånga distanser. XR Mission är en uppföljare på den prisbelönta föregångaren Crossmax. Skon är lika bra på asfalten till när du är framme i spåret eller på skogsstigarna (Door to Trail) som de själva kallar skons möjligheter. Skon är rymlig i framfoten och har en ovandel i ventilerande mesh. Finns i flera färger.
Cirka pris i svensk butik: 1200 kronor.

asics gel 1170
Asics Gel 1170 Dam- och Herrmodell

Asics prisvärda storsäljare i gel 1000-serien. 1170 är en mängdträningssko som lämpar sig för löpare med lätt till måttlig pronation. Med stötdämpande GEL i häl och framfot samt SpEVA-mellansula för slitstark stötdämpning, DuoMax och Trusstic som ger bra stöd och stabilitet. Prisvärd tycker vi.
Cirka pris i svensk butik: 1300 kronor.

asics gt 2170
Asics GT 2170 Dam- och Herrmodell

Den här skon är pålitlig med fantastisk dämpning vilket lämpar sig för längre löpturer. Skon ger skön komfort och passform för löpare som lätt pronerar till överpronerar. Den här utgåvan är den lättaste någonsin och har full Guidance Line, en skåra i yttersulan som främjar ett effektivt löpsteg. GT-2000 serien är nu inne på sitt 18 år och årets modell gör ingen besviken. Storsäljare.
Cirka pris i svensk butik: 1600 kronor.

Asics Gel Cumulus 13
Asics Gel Cumulus 13 Dam- och Herrmodell

En löparsko anpassad för ett neutralt löpsteg. Cumulus är stötdämpade med GEL i häl och framfot som tillsammans med en fullängds Solyte-mellansula ger en mjuk isättning och bra respons i steget. Den är lättare än sina föregångare men är fortfarande mycket bekväm. Invändigt gör PHF-systemet att hälpartiet formas efter hälen för en personlig passform. Försedd med en lätt och slitstark yttersula som ger bra grepp. Passar höga och normala fotvalv.
Cirka pris i svensk butik: 1500 kronor.

Adidas Supernova Sequence 4
Adidas Supernova Sequence 4 Dam- och Herrmodell

Den här skon är en minst sagt en värdig uppföljare och är lite bekvämare samt har en lite mer naturlig känsla än sin föregångare. Skon förstärker kraften i varje löpsteg som du tar med hjälp av sin anatomiska passform kallad adiPRENE-dämpning samt mellanfotssystemet TORSION. Lätt, stabil och bra stötdämpning har denna löpsko anpassad för dig med normal till lätt pronation.
Cirka pris i svensk butik: 1400 kronor.

Adidas adizero Boston 3
Adidas adizero Boston 3 Dam- och Herrmodell

Skon passar för löpare som söker en neutral sko som klarar av alla typer av träningspass eller löpare som letar efter en sko för långdistanslopp. Adizero Boston 3 har torsion system som gör den stabil och vridstyv och bak i hälen har den formation som ger en mjukare isättning i steget. Riktigt skön lättvikssko som även andas bra genom en fin ovandel i mesh. Skon sitter lite tightare då lästen är smal. En sko för dig som löpt ett tag.
Cirka pris i svensk butik: 1300 kronor.

Adidas Adizero F50.2
Adidas Adizero F50.2 Dam- och Herrmodell

Denna performance-löparsko är utrustad med den nya sprint frame-teknologin som kommer från fotbollsskorna, AdiZero. Adidas Adizero F50.2 är tillverkade med ovandel utan sömmar för komfort och med sprintweb för extraordinär stabilitet. Dessa skor besitter även flera av Adidas framgångsrika teknologier såsom formotion, adiprene och torsion-systemet. Det gör detta till en löparsko utöver det vanliga. I dessa skor kan du även använda dig av MiCoach Speed cell som gör att du lättare kan registrera och analysera dina träningspass.
Cirka pris i svensk butik: 1000 kronor.

Saucony ProGrid Guide 5
Saucony ProGrid Guide 5 Dam- och Herrmodell

Saucony ProGrid Guide 5 är en lättare mängdträningsko med lättare pronationstöd. Årets modell har gått ner 40 gram tack vare den minskade volymen i hälpartiet. Skon har Sauconys Progrid-system från häl till tå för maximal stötdämpning.
Cirka pris i svensk butik: 1300 kronor.

Saucony ProGrid Triumph 9
Saucony ProGrid Triumph 9 Dam- och Herrmodell

Saucony ProGrid Triumph 9 har detta år blivit mer stabil och lättare. En förändring i geometrin på mellansulan gör att fotsättning blir mer naturlig. Nytt är också Full Length Powergrid som ger mer effekt på stötupptagningen, med ny teknologi och geometri har denna optimala träningsskon fått en ny vikt, cirka 28 gram lättare än förra årets modell. Det nya Sauc-Fit ger även en smidigare och bättre passform i ovandelen.
Cirka pris i svensk butik: 1700 kronor.

Saucony ProGrid Stabil CS 2
Saucony ProGrid Stabil CS 2 Dam- och Herrmodell

Precis som skons namn. Det här är Sauconys stabilaste sko, en träningssko för dig med låga eller platta fotvalv, eller som har kraftig överpronation. Stabil CS kombinerar en smidighet och stabilitet som är ovanlig i sådana skor, känslan liknar den man får i neutrala träningskor.
Cirka pris i svensk butik: 1500 kronor.

Nike LunarGlide +3
Nike LunarGlide +3 Dam- och Herrmodell

Lätt löparsko med härlig mjuk stötdämpning tack vare Nikes stötdämpningsmaterial Lunarlite foam. Skon är utrustad med LunarLite-systemet som betyder att mellansulan består av en mjuk kärna som är inkapslad i ett stabiliserande yttre skal. I denna modell används Nikes mjukaste skum hittills. Löparsko för den neutrale löparen.
Cirka pris i butik: svensk 1300 kronor.

Nike Free Run+ 2
Nike Free Run+ 2 Dam- och Herrmodell

En lättviktssko för ett neutralt löpsteg. Skon har från Nike stärkande egenskaperna från barfotalöpning blandat med komforten och skyddet från traditionella löparskor. Lätt mellan-/yttersula av Phylite ger stöd och stötdämpning. Djupa skåror i sulan ger ökad flexibilitet och ökar barfotakänslan. Ovandel i ventilerande mesh med tajt strumpliknande passform. Förberedda för Nike+.
Cirka pris i svensk butik: 1100 kronor.

Puma Faas 800
Puma Faas 800 Dam- och Herrmodell

Pumas Faas 800 ären lätt löparsko med en mellansula som är tillverkad av ett enda material och i ett enda stycke, vilket ska göra den långlivad och slitstark. Innersulan Ortholite Sockliner ska hålla foten torr och fräsch. Skon ger bra stabilitet.
Cirka pris i svensk butik: 1300 kronor.

New Balance 1260
New Balance 1260 Dam- och Herrmodell

New Balance 1260 är en löparsko med maximal dämpning och hög komfort. Skon är en utveckling av den populära 1226 och är byggd för att du ska få ut maximalt av din löpning, vad gäller stötupptagning, energiåtergivning i avvecklingsfasen på steget samt komfortmässigt. Trots att den är väldigt smidig klarar den löpare med en överpronation. Helt enkelt en stabil mängdträningsko.
Cirka pris i svensk butik: 1700 kronor.

Karhu Fast 3 Fulcrum Ride
Karhu Fast 3 Fulcrum Ride Dam- och Herrmodell

Denna finska sko är en neutral modell med bra dämpning. Fast är utrustad med Fulcrum teknologi och sitter i årets modell bättre kring hela din fot. Skon ger dig en skön känsla både på asfalt och skogspartier.
Cirka pris i butik: svensk 1600 kronor.

Mizuno Wave Inspire 8
Mizuno Wave Inspire 8 Dam- och Herrmodell

En stabil sko för dig som pronerar lätt till över. Skon ger överlägsen dämpning och längre livslängd med dubbel solfjäders composite wave som stötdämpning. Kombinationen av den senaste Smooth Ride teknik och Dyna Motion passform, ger skon en mycket bra racingkänsla och passform.
Cirka pris i svensk butik: 1400 kronor.

Allt om Löpning
info@alltomlopning.se
Foto: Press

Den här artikeln innehåller en av Allt om Löpnings alla playlists från Spotify att ha i lurarna! Du kan även prenumerera på hela denna playlist direkt genom att klicka på Spotify-länken nedan.

Öppna spellistan

Taggar

löpskorskotest

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!