Lisa Nordén om sina få men bästa tips att lyckas

27 mars, 2013

Skånska triathleten var med och sprang loppet Premiärmilen 2013 i Stockholm och avslöjade då sina få - men bästa tips att lyckas som löpare, simmare och cyklist på en och samma gång.

Bara tre veckor innan halv-ironman på Fuerteventura på Kanarieöarna ställde sig vår skånska triathlet Lisa Nordén på startlinjen tillsammans med 1 733 herrar och 1 144 damer som genomförde den sjunde upplagan av Premiärmilen2013 i Stockholm. Lisa som hade ett magiskt 2012 – med OS-dramatiken, VM-titeln och Bragdguldet, var efter loppet trött men ändå glad efter målgången på tiden 35.32. Lisa blev slagen av Sandra Eriksson från Finland med 31 sekunder.
– Jag är mest nöjd att jag överlevde 10 kilometer löpning skulle man kunna utrycka sig! Det här var min tjugoåttonde träningstimma denna vecka så det kändes idag om jag ska vara ärlig. Jag hade inte förväntat mig några underverk heller med detta lopp så i sin helhet är jag nöjd med tiden. Jag tar dessa löpartävlingar som ett led i träningen och kommer troligtvis att dyka upp på flera längre fram i säsongen om det passar in, sa Lisa till Allt om Löpning efter målgång.

Lisa berättade vidare att hon löpte de 10 000 metrarna i behaglig takt:
– Även en bra rytm fick jag till så det blev ett bra träningpass kan man säga. Jag har bara ett par veckor kvar tills första tävlingen börjar så det är nu man ligger i ordentligt med många timmars träning som tar på kroppen med löpning, simning och cyklande.

Avslöjade planerna för 2017
Huvudmålet för Nordén är Rio 2016 men i år är det att vinna VM-titeln i Las Vegas, som avgörs på halv ironmandistans, vilket är längre distanser än en olympisk triahtlon, 1,9 kilometer simning, 9 mil cykel och 21 kilometer löpning.
– Det är där allt fokus egentligen finns och är det viktiga. Jag vill bli världsmästare där! Men nu är det tre stora tävlingar på fyra veckor här i april och maj. Det är flera kvaltävlingar inför olika lopp och det ska bli superkul att köra igång efter så hård träning med löpning, simning och cyklande.

Dessutom avslöjade vår svenska stjärna till Allt om Löpning på parkeringen till Stockholms Universitet en kort bit ifrån där Premiärmilen hade sin målgång, att hon har stora mål klara för sig redan efter den nu pågående satsningen till Rio.
– Jag vill vinna Ironman 2017.

Råd till nybörjare
När ITU World Triathlon kommer till Stockholm 24-25 augusti i år är det många som ska vara med för första gången och arrangören gick redan i januari månad ut och berättade om rekord i inkomna anmälningar. Flera löpare, amatörer till mer proffs vill utveckla sig och testa på det här med triathlon. Lisas råd till nybörjarna är:
– Mina råd är ganska få men viktiga om du vill klara dig bra! Ta crawlkurs definitivt. Det kommer du att vinna på i längden och känna var värt allt. Stärk även benen. Väldigt viktigt för löpningen och cyklingen. 
I dag är Lisa väldigt glad och nöjd att sporten triathlon fått ett sådant uppsving efter hennes framfart.
– Det är skönt att inte behöva förklara vad triathlon är och att det fått denna uppmärksamhet. Det är naturligtvis också superroligt att sporten jag utöver har fått sådan positiv respons.

En mix av planerade distanser och serier nedan För Lisa Nordén.

13.04.2013 Challenge Fuerteventura, Gran Canaria
28.04.2013 5150 St Anthonys, Florida US
04.05.2013 St. Gerorge 70,3, Utah US
16.06.2013 ITU European Champs, Alanya Turkey
23.06.2013 Syracuse 70,3, NY US
24.08.2013 ITU World Triathlon Series Stockholm
1.09.2013 5150 Hy-Vee Triathlon, IW US
9.09.2013 Las Vegas 70,3 World Champs, NV US
21.09.2013 Beijing International Triathlon, China

Fler artiklar om Lisa Nordén på Allt om Löpning här. Tips! Läs även vår artikel om triathlon -  En idrott på frammarsch bland löpare, nybörjare som proffs här

Text och Foto: Johnny Axelsson
johnny@alltomlopning.se

Den här artikeln innehåller en av Allt om Löpnings alla playlists från Spotify att ha i lurarna! Du kan även prenumerera på hela denna playlist direkt genom att klicka på Spotify-länken nedan.

Öppna spellistan

Taggar

halv-ironmanIronmanITU World TriathlonLisa NordénlöpningpremiärmilenTriathlon

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!