Testade Sauconys ProGrid Mirage 3

28 mars, 2013


På Allt om Löpnings headquarter på Liljeholmskajen här i Stockholm stod en kartong med skor att testa från Saucony som innehöll ett par av den senaste utgåvan av ProGrid Mirage. På med löparkläderna och de nya skorna!Första intrycket är att Mirage 3 inte bara ser bra ut i sin röd-gråa och lysande gula färg. Den sitter bra också runt hela foten. Skon har en sömlös överdel försedd med företagets egen teknik de kallar FlexFilm som ska ge dig en naturlig och bra passform och minimerar risken för tryck och skav. Efter 10 kilometers löpning på grus och backar vid Årstaviken och sedan asfalt i stadsmiljö, känns de fortfarande lättsprungna, snabba och dämpande under fötterna. Enda minus att de inte greppar helt hundra nedför i gruset men inget som stör värst ändå.


(Mycket backar och grus runt Årstaviken mot Skanstull)


(Västerbron gick smidigt uppåt mot Fridhemsplan!)


(Förbi riksdagen och Kungliga slottet)


(Rundan gick även förbi Gamla Stan och Slussen)


(Skorna fick även känna på Söder Mälarstrands gator med utsikt mot Stadshuset)

De här skorna är anpassad för dig som även vill ha visst stöd men ändå en mycket lätt vikt och lågt drop. Mirage 3 är på 4 mm. Kanske inte en sko att ta längre rundor med direkt för den som aldrig har sprungit i lätta skor, men väl en sko att verkligen testa om du vill komma ner i vikt så klart. Vikten på dessa skor för herrar i storlek 43 ligger på 247 gram och en damstorlek på 38 har den låga vikten 213

 gram och kostar runt 1400 kronor.
Rundan: totalt 16 km i dessa skor och Allt om Löpning ger Saucony ProGrid Mirage 3 - fyra "Allt om Löpning-loggor" av fem. 
 
 

Taggar

löparskorlöpskorProGride Mirage 3sauconytest

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!