Ursvik - med dubbade Icebugs i April!!!

6 april, 2013

NEJ, det är inget aprilskämt, jag läste på bloggar att 70-80% var snöbelagt så sent som för en vecka sedan så jag fick leta upp mina dubbade IceBugs som jag redan lagt undan för sommarförvaring.Ursvik terrängbana ligger ca 5min från min arbetsplats, Actic i Kista. Där finns välpreparerade motionsspår på 2,5 km (elljus), 5 km (elljus) och 10 km. För den som vill ha något extra att bita i finns det ett terrängspår på 15 km, kallat Extreme som är ansett som ett av Sveriges tuffaste terrängspår.

Eftersom tävlingen Ursvik Ultra går i helgen så var jag bara tvungen att testa vad som väntade dessa hjältar. Jag som tycker att jag hittar hyfsat i skogarna sprang fel ett antal gånger så jag hoppas skyltningen blir bättre till helgen. Precis som beskrivits tidigare i veckan är ca 70% av banan snöbelagd och på denna yta bet inte ens IceBugsen då snön är för mjuk. Resterande 30% var ren is eller lera blandat med några rejäla vattenpölar (läs små sjöar).Jag ramlade, halkade mig fram och vurpade lätt ca 20ggr och råkade ut för en rejäl vurpa där jag slog i vänster knä i en sten. Så förutom en svullnad i knäet så känns hela kroppen blåslagen.Loppet i helgen heter Ursvik Ultra och har följande inbjudan:
75 km löpning mitt i natten. Är du galen?
Svarar du ja, då är Ursvik Ultra tävlingen för dig.
Svarar du nej, då passar kanske Lightklassen på 45 km.
Tycker du fortfarande att det känns för långt samlar du ihop kompisarna och tävlar i Stafettklassen på 5 x 15 km.

Inte nog med att loppet är långt, starttiderna är rejält avskräckande eller vad sägs om: Ursvik Ultra startar vid midnatt mellan lördag 6 april och söndag 7 april 2013 med klasserna Ursvik Ultra 75 km och Stafett Ursvik Ultra Light 45 km startar söndag 7 april kl. 03:00
I skrivande stund är anmälningsläget:
75km 85st
45km 25st
Stafett 9lag

Jag kan bara lyfta på hatten för dessa kämpar som ska springa dessa distanser och vid denna tid.

Taggar

Ursvik

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!