Jogging - eller galenskap

17 april, 2013

Att jobba kväll och natt för att sedan jogga hem låter kanske som en effektiv planering, och det är det väl, men om man jobbar nästan 2 mil hemifrån är det långt hem till sängen.

Nu har jag visserligen sovande jour, men det där med sovande är ju en sanning med modifikation. Jag sover alltid väldigt oroligt när jag har jour, vaknar för minsta lilla knäppning. Nåja, nu hade jag ju bestämt mig så det var liksom bara att genomföra det. Även om jag emellanåt ändrar mitt planerade träningspass så ställer jag väldigt sällan in det.

Alltså, upp extra tidigt för att hinna få i sig frukost, överlämning till dagpersonalen och så i väg. För att ta sig från Varnhem till Skövde måste man passera Billingen, och Billingen är ett berg. Berg är höga och de går liksom uppför.

För att ha en chans att klara ca 2 mil valde vi att jogga 5 m in och sedan gå 2 min redan från början. Det höll jag ganska länge, tills vi kom upp på berget och fick klampa runt i 8-10 cm djup lera. Då fick vi gå i en dryg kilometer, och mina nya skor lär väl aldrig blir riktigt rena igen.

Nåväl, sen hade vi ju ändå passerat toppen och hade nerförsbacke hem (nä, nu överdriver jag, men det var klart lättare). Lite mer jogging blev det, men oj så benen började bli trötta. När vi närmade oss stan kom vi in på asfalt, lättare att jogga på men tuffare för benen.

Vid milen började jag få ont i höften och efter ca 12,5 km insåg jag att det skulle bli svårt att jogga ända hem. Jag valde att avbryta efter drygt 13 km och gå den sista biten hem. Trots allt är det personbästa vad gäller distans för mig, och även om jag gick vissa delar så blev det sammanlagt ca 19 km så jag är himla nöjd i alla fall.

Väl hemma blev det kaffe och ett par mackor (nog det godaste jag nånsin ätit) och sen en lång, varm dusch.

Nu blir det vila ett par dagar men i helgen blir det jogging igen och jag ser fram emot det, nu när jag dessutom hunnit sova ett par timmar. 

Taggar

billingendistansjoggingmotion

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!