Snart får jag äta!

9 maj, 2013

Snart är dygnsfastan över. Snart får jag äta!

Igår inledde jag mitt första test av att köra det som vi kallar periodisk fasta. Det går helt sonika ut på att jag inte äter på 24 timmar (Middag till middag har jag valt som fasteperiod. Då får jag sova under en bra del av fastan). Tanken är att jag ska göra såhär två av dagarna i veckan. Vi får se om det ger något resultat för mitt underhudsfett. Min vikt är jag relativt tillfreds med (är 179cm lång och väger 73kg), men det är just den där nedriga reserven som sitter på magen jag gärna skulle göra mig av med.

Det som såhär i efterhand inte kändes helt genomtänkt var att jag igår kväll dessutom gav mig ut på en redig löprunda, för att ta bort den rastlöshet som kom smygande. Blev 16.5km i ett tempo av 5:03min/km. Som om det inte var nog bestämde jag mig för att efter 11km löpning för att bemästra en helvetisk backe vi har här i stan. Klättrade 54 höjdmeter på 570 meters löpning. Det gick inte fort vill jag lova, var nästan nere på 7min/km i tempo, men jag sprang hela jävla backen hur som helst.

Överlag kände jag mig stark under hela passet. Men pga mitt beslut att äta middag och springa sent så fick jag snabbt mjälthugg så fort jag försökte trycka på lite i stegen. Blev till att försöka ligga i ett jämt tempo och inte pressa kroppen något nämnvärt. Det possitiva var att det nu känns mer och mer realistiskt att ta sig igenom en halvmara under 1:45.

Nu hör jag hur det slamrar i köket och det verkar som att middagen är klar vilken sekund som helst. Nu vankas det alltså mat och det är inte en förbannad sekund för tidigt.

Taggar

Fastalöpningmatperiodisk fasta

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!