Styrketräningsförbud

14 maj, 2013

Har under en tid haft ont i höger hand/handled vid vissa rörelser. Framför allt när jag gör chins så får jag som en elektrisk stöt med stickningar ut i handen. Främst i tum/pekfingertrakten. Det har gått så långt så att jag har fått känselbortfall i huden på ett område på tummen. Jag har ju förstått att det är någon form av överansträngning som gjort att någon nerv blivit retad, så jag har inte tagit så allvarligt på det och kört på så gott det går. 

Men i morse så var jag i alla fall och kollade upp det hos en naprapat och han sa att "mmm... det där är inte bra" och började sedan prata om "kompartmentsyndrom". Fick lite ultraljudsbehandling och lite el-behandling (djup stretching som han kallade det). Han var övertygad om att det var min skivstångsträning som var boven i dramat. "Upprepade dumma rörelser" som han uttryckte det.

Jag ordinerades att vila handen/armen så mycket som möjligt och alltså inte träna något som använder armen. Kyla skulle också vara bra och sen en till behandling nästa vecka.

 

Lite deppigt faktiskt. Gillar verkligen skivstångsträning. Hursomhelst så tror jag att jag uppfattade det rätt att det trots allt inte var kompartmentsyndrom (googlar man på det så får man minsann höra att det kan vara jätteallvarligt och resultera i amputation!!!) utan någon form av inflammation i nervknutor eller vad man nu kallar dem. 

Det positiva med det här (tänkt positivt, tänkt positivt...) är att jag inte längre behöver klia mig i huvudet och försöka komma underfund med om jag ska springa eller styrketräna. Det blir med andra ord mer tid till löpning. Så då får det bli så! 

Sprang förresten ett pass i går kväll som jag var väldigt nöjd med. 9 km i 4:37 tempo. Trodde inte jag skulle palla att hålla ett sådant tempo under en så lång tid ännu. Men det bådar gott inför den fortsatta löparsäsongen. Målet är, som jag kanske nämnt någon gång, under 44 min på milen. 44 min innebär ett tempo på 4:24. Det borde jag kunna klara under året om jag får vara någorlunda hel och frisk. 

/Henrik

 

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!