Mot nästa mål

25 maj, 2013

Göteborgsvarvet var ju årets stora mål för mig, men det betyder inte att jag nu är klar med årets motion.

Nu börjar nästa omgång - Göteborgsklassikern. Redan i morgon är första deltävlingen, nämligen Hisingen Runt. Hisingen Runt innebär 5 mil på cykel (alltså ca 4,7 mil ont-i-rumpan).

I augusti ska vi simma 1 km och i november ska vi springa 1 mil - sen har vi förtjänat ett Göteborgsklassiker-diplom. (fast jag hade föredragit en medalj att skryta med)

Strax efter kl 8 i morgon (en LEDIG dag!) åker vi mot Göteborg. Tack och lov är min klassikerkompis sambo med som chaufför, för det där med att hitta (och köra) i Göteborg är inte min paradgren. 

Eftersom det ska bli varmt i morgon, laddar jag med salt i kväll (chips, det är salt :-)) och i morgon tankar jag dessutom en flaska Resorb Sport. Liksom på Varvet har jag respekt för värmens inverkan på kroppen, och jag vill verkligen genomföra loppet så jag tänker inte ta några risker. 

Jag ser verkligen fram emot att göra en Göteborgsklassiker. Det är en lagom utmaning att köra tre olika lopp, eftersom cykling och simning inte är det jag brukar träna. Hade jag inte varit över 40 när jag insåg att jag gillar att testa mina gränser hade jag nog försökt mig på en Svensk Klassiker också, men nu nöjer jag mig med små-klassiker istället. Det funkar det också, särskilt för en fd soffpotatis.

I fjol gjorde jag en Göta Kanal-klassiker, men det här blir nog ännu roligare för nu har jag sällskap och alla vet ju att delad glädje är dubbel glädje. 

 

 

Taggar

göteborgsklassikermålmotion

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!