Årets tävlingar

9 augusti, 2012

 Som jag skrev i tidigare inlägg skulle jag avslöja vilka tävlingar som jag hade kvar detta år. Det har varit en hel del velande och pusslande och planerande innan den slutliga planen godkänts.
Nästa år fyller jag jämt, 40år och har länge varit sugen på att som 40-årspresent till mig själv delta i något häftigt ultralopp. Givetvis har man ju sneglat på Spartathlon, som för många är urloppet för ultralöpning. Det är ett lopp på 246km mellan Aten och Sparta i Grekland. Ett annat lopp som jag är sugen på är Ultra-Trail du Mount-Blanc(UTMB). Loppet är ungefär 168km och  9600 höjdmeter och går runt Mount Blanc-massivet. Det gör att man då springer i både Frankrike, Italien och Schweiz. Här finns en hake för att få ställa upp. För att vara med måste man genomföra ett antal kvalificeringskopp och samla ihop 7 st poäng( kravet för 2012 var 5 poäng). Förra året sprang jag TEC100 i Sverige och fick då tre poäng. Även i år sprang jag samma lopp, men bröt efter 50miles. Det gav ytterligare ett poäng. Tre poäng kvar… Nu var stora frågan om man skulle försöka samla ihop resterande tre poängen för att ha möjlighet att ansöka om plats.  Via UTMBs hemsida kan man se vilka lopp i världen som ger poäng. Den listan ha jag vridit och vänt på många gånger. Ska man köra något lopp bör det vara hyfsat nära(europa) och logistiskt ska det vara enkelt. Jag hittade då ett lopp i England, Winter 100. Det är ett 100 miles-lopp, som ger 3poäng. Det får det bli! (kommer beskriva loppet mera senare)
Jag insåg redan innan jag la fram planerna för min kära fru att delta i ett lopp som Spartathlon eller UTMB kräver väldigt mycket träning. Träningstid som jag inte riktigt har för tillfället och en tid fram över. Att jag springer lopp har inte frun några större invändningar på, men även hon inser att träningsmängden skulle behöva ökas avsevärt. Jag kommer därför att hålla an med mitt 40-årslopp/-kris något år eller två. Winter 100 är en rejäl utmaning och en upplevelse som jag väldigt gärna vill uppleva. Poängen som genereras av loppet kan jag använda två år framöver, så drömmen lever vidare!
 
Vilka lopp skulle jag springa i år då? Jo, som jag tidigare skrivit är det BAMM om drygt en vecka. Sedan en månad senare blir det Stockholm Halvmarathon. För att få ett bra pass inför Winter 100 som går av stapeln i slutet av november, ska jag äntligen springa Sörmlands Ultra Marathon i oktober. Det är ett lopp som jag länge velat springa och nu äntligen blir det av. Det kommer bli ett lopp att testa viss utrustning på också, förutom tävlingen i sig.
 
Loppen:
Augusti – BAMM 50, (ca 50km + massa höjdmeter)
September – Stockholm halvmarathon (21km)
Oktober – Sörmlands Ultra Marathon (50km)
November – Winter 100 (161km)


Summa: ca 280km tävlingsmil
 

Taggar

BAMMSpartathlonStockholm HalvmarathonSUMTävlingUTMBWinter 100

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!