De hetaste löparskorna inför vår och sommar

22 februari, 2015

Vi har koll på de nyaste och hetaste löparskorna 2015 från de stora tillverkarna och här ger vi dig lite inspiration inför årets träningspass och lopp. Det finns en sko för alla – allt från energiåtergivning till maximal effektivitet i frånskjutet till skon anpassad för dig som älskar naturen.

Inför årets löprundor och trevliga lopp i Sverige som utomlands, är det alltid trevligt att köpa sig ett par nya löparskor! Vi har koll på de nyaste och hetaste löparskorna från de stora tillverkarna och här ger vi dig lite inspiration inför årets träningspass och lopp. Här kommer de hetaste löparskorna inför vår och sommar 2015.

Läs även: DITT LÖPSTEG: kan vara avgörande hur dina ben ska må!

 adidas Ultra BOOST
adidas presenterar en helt ny löparsko, Ultra BOOST där företaget menar att skon tillgodoser alla löpares behov genom att erbjuda det absolut bästa inom energiåtergivning, naturligt stöd, bekvämlighet och stil.

– Att uppfylla atleters behov genom nya innovationer är själva kärnan hos adidas. Och det som behövs för tillfället är mer energi. Ultra BOOST är resultatet av flera års arbete och forskning i vår strävan efter att skapa den bästa löparskon någonsin. Alla adidas främsta teknologier har kombinerats i en sko som ger marknadsledande energiåtergivning samt oöverträffad anpassningsförmåga och komfort, säger Eric Liedtke, Executive Board Member, Global Brands.
löparskor
Ultimat energiåtergivning
Denna sko har en sula av 100 procent BOOST som presterar oavsett yttre förutsättningar, i kilometer efter kilometer, säsong efter säsong. Genom tusentals unika energikapslar ger denna teknologi bättre energiåtergivning än traditionellt EVA material. BOOST ger stöd och riktning genom hela steget utan att kompromissa med den energi som krävs för att ge dig din skönaste löpning någonsin. När det kommer till komfort har löparskon utrustats med en Primeknit upper som låter fotens naturliga expansion ske obehindrat och är tätt omslutande och anpassar sig helt efter fotens rörelser.

Asics GEL-DS TRAINER 20
löparskor
Jubileumsskon GEL-DS TRAINER har återinförts med DuoSole, en uppdatering av det ursprungliga materialet. GEL-DS Trainer 20 väger endast 250 gram och är 10 gram lättare än sin föregångare. Om du gillar fart är DS TRAINER en sko du kan räkna med – den levererar, oavsett om du bygger upp fart med intervallträning en gång i veckan eller satsar på att springa maraton under 3 timmar. Till att börja med är den lättare än någonsin, för att foten ska lyfta snabbare från marken i varje steg. Tack vare sulans stabilisering kanaliseras också din energi till framfoten så att du får svikt i frånskjutet.

Asics GEL-FUJI PRO
löparskor
GEL-FUJI PRO är baserad på GEL-DS TRAINER och är en perfekt sko när du springer ute i naturen. Om du tycker om att springa ute i naturen behöver du en sko som kan stå emot väder och vind utan att tyngas ner av regn eller lera. Asics GEL-FujiPro fungerar lika bra på vägen som i terrängen och släpper aldrig sitt fokus på snabb löpning. Den kombinerar en av Asics snabbaste löparskor med en kraftig ovandel och rejält mönstrad yttersula för bra fäste.

Nike Air Max
löparskor
Nya Nike Air Max - 2015 årsmodell kom redan under julen på marknaden och beskrivs som en löparsko med ultramjuk dämpning, dynamisk passform och djärv design och med en helt ny ovansida, konstruerad som ett komplement till fotens dynamiska rörelser, tillsammans med den ikoniska Air Max-dämpningen. Priset är satt som rekommenderat till 1900 kronor.

Nike Flyknit Lunar 3
löparskor
Nike Flyknit Lunar 3 består av en dämpande Lunarlon-sula, och en häpnadsväckande lätt och stark ovansida, sydd i Flyknit. Materialet i Flyknit andas, är flexibelt och ger support till dina fötter. Skon är tredje versionen av löparskon, som används både av elitidrottare och motionärer. Den senaste versionens förbättringar består av:
– En utvecklad ovansida med tätare stygn i hälen för bättre support och lösare stygn vid tån, för mer elasticitet.
– Lunarlon-sula samt en kraftig yttersula i gummi, som svarar mot underlaget och är mjuk mot foten. För att skapa yttersulan har man tittat noggrant på kartor över hur människor belastar sina fötter, och på så sätt kunnat designa sulan efter fotens rörelse.

Saucony
Vårens stora nyhet 2015 från Saucony är ISO-serien som består av modellerna Triumph och Hurricane som vidareutvecklats och helt nya skon Zealot.
− Sauconys designfilosofi har alltid varit att se till dynamiken i hela löpsteget och inte bara till själva nedslaget, säger Heinz Gehrig, VD på Gerisale som är Nordisk distributör av Saucony.
I Running USA National Runner Survey från 2013 uppgav 92 procent av respondenterna att passform är det viktigaste kriteriet vid köp av löparskor. Baserat på undersökningen har Saucony tagit fram en ultramjuk innersula tillverkad av töjbart air mesh-material som omsluter sig runt foten för en strumpliknande känsla. Frilagda fingrar gör att skon anpassar sig efter fotens storlek, form och rörelse vilket gör att skon rättar sig efter löparens fotsteg under hela löpningen.

Modellerna i ISO-serien:

Saucony Triumph
löparskor
Med en vikt på endast 292 g samt ISOFIT och PWRGRID+ är Triumph seriens neutrala val. Triumphs öppna tåparti med 8 mm häl-till-tå-dropp förbättrar skons strumpliknande känsla. Skons tekniska detalj SRC™, ger en varaktig stötdämpning vid nedslag, samtidigt som en lättviktig Support Frame™ låser hälen på plats för en säker passform.

Saucony Hurricane
löparskor
Hurricane kombinerar fördelarna med en stabil premiumsko och stötdämpning under fötterna med PWRGRID+ med lite högre densitet. ISOFIT-delen är konstruerad för att ge ytterliggare stabilitet. Ett sömlöst tåparti och 8 mm häl-till-tå-dropp gör Hurricane bekväm och tekniken Support Frame™ säkrar att hälen hålls på plats.

Saucony Zealot
löparskor
Zealot ger löpare ISOFIT- och PWRGRID+-teknik med en lättare skovikt och tunnare plös och häl. Zealot är ca ett halvt hekto lättare än Triumph och har 4 mm häl-till-tå-dropp för en lättare, snabbare och mer stötdämpande känsla. De långa fingrarna i framfotens del ger en flexibel känsla och en förlängd SRC (Super Rebound Compound) Impact Zone genom mellanfoten ger en smidigare övergång. Ett sömlöst tåparti ger komfort och plats för tårna att spreta under den senare delen av löpsteget. Zealot väger 235 gram per sko.

Salomon X-Scream 3D
löparskor
Med nya X-Scream 3D tar Salomon vardagens träning till en helt ny nivå. Skon ingår i Salomons CityTrail™-koncept och ger vardagslöparen stöd och dämpning på både stig och asfalt. Med överlägset fäste och grepp kan löparen utmana flera sorters underlag. Löparskon gör varje löprunda till ett terräng-äventyr i urban miljö. Salomon CityTrail™ är en serie produkter som är anpassade för löpning i stadsmiljö. Konceptet ger dig möjligheten att vika av från rutinen och du är inte begränsad till att springa på samma underlag och samma sträcka varje dag. CityTrail™ möjliggör helt enkelt trail running i en urban miljö. En sko som presterar i 3D Konceptets nya sko X-Scream 3D levererar 3D Ride, 3D Fit och 3D Grip. Under foten finns en 3D Ride-mellansula som gör skon både flexibel och stabil, ökar löparkänslan och ger tillräckligt med dämpning på hårt underlag. 3D Fit garanterar en passform som håller foten på plats, även under de mest krävande rörelser. Sist men inte minst är skon utrustad med Salomons Contagrip-yttersula som ger ett hållbart grepp på både hårt och löst underlag.  X-Scream 3D är dessutom utrustad med Salomons kända Sensifit- och Quicklace-system för bästa möjliga fotfäste och komfort. Med Endofit och en sömlös överdel sitter den bra på fötterna även utan strumpor.

Puma IGNITE
löparskor
Pumas lanserar med IGNITE sin största löpnyhet för året. Denna sko har en innovativ foam, Forever Foam, en unik teknologi framtagen av PUMA för maximal dämpning, energiåtergivning & hållbarhet. IGNITE förenar högteknologisk prestation med snygg design och passar därför ett brett spektra av löpare. Perfekt för den som vill komma igång med löpningen liksom den som vill utvecklas. Skon i flera färger lanseras i butik i mars/april och kostar från 1100 kronor.

Salming Trail T1 
löparskor
Denna sko har en fantastiskt fin passform som kombineras med slitstyrka, grepp och bra löpkänsla. I Salmings första trailmodell trivs du på både grusväg, stig och i obanad terräng. Salmings nya trailsko T1 är en lättviktsmodell framtagen för att klara även den tuffaste terräng tack vare en hel del nya innovationer. Skons RocShield™ ger bra skydd och den nyutvecklade sulans non-slip-mönster ger ordentligt med fäste. Salmings trailsko väger 290 gram respektive 243 gram i herr/dam (stl US9) och har en nivåskillnad mellan häl och tå på 5 mm.

New Balance Fresh Foam Zante
löparskor
Denna sko från New Balance är en lätt löparsko för den som söker föregångarens prestanda men med en slankare sula och sockliknande passform för ökad möjlighet till hög hastighet.  Zante är en ny nivå skapad utav New Balance där funktion möter komfort för ultimat känsla av lätthet, vilket förstärks av skons låga vikt på 214g/179g (herr/dam). Med hjälp av data från fotanalyser har man skapat Fresh Foam-sulan vars unika proportioner för dämpning utgörs av sexkantiga former som tillsammans skapar stabilitet. Med Zantes spänstiga fjädring i skons främre del tillsammans med en tätsittande överdel blir känslan sockliknande, vilket underlättar accelerationen för den som vill springa snabbt. 

Läs även: DINA LÖPANDE BEN: Hur du tränar upp din benstyrka på bästa sätt som löpare

Johnny Axelsson

info@alltomlopning.se
Foto: Press

Den här artikeln innehåller en av Allt om Löpnings alla playlists från Spotify att ha i lurarna! Du kan även prenumerera på hela denna playlist direkt genom att klicka på Spotify-länken nedan.

Öppna spellistan
Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!