AXA-Fjällmaraton

12 augusti, 2015

Vilken chock! Har aldrig varit i fjällen tidigare och Youtube klippen jag sett om loppet gör inte terrängen rättvisa.  Det första 10 kilometerna gick bara uppför, det var en smal slingrig stig, mycket stenar , det var halt och dessutom väldigt lerigt. Jag och min man gjorde detta ihop som ett lag och med tanke på min hälsporre har jag inte tränat speciellt mycket inför detta. Dessutom bor vi ju näst intill helt platt, så detta med att springa i backar var ju ganska nytt för mig.. Bara klättringen uppför i promenad tempo var otroligt tufft.

Man skulle upp och ner för tre fjäll, nedklättringen var minst lika besvärlig, det var inte lika ansträngande, men man fick verkligen se upp vart man satte fötterna, ett felsteg kunde på vissa ställen resultera i nån alvarlig skada om man ramlat, det var otroligt brant. Vårt mål var naturligtvis att ta oss runt hela banan, men tyvärr var vi 9 minuter för långsamma fram till tidssnöret. Med facit i hand var det nog lika bra, vi hade båda ont överallt och energin var typ slut. Vi tog oss till 28.5 km och jag vet ärligt talat inte om jag pallat 16 km till upp och ner för ett fjäll till. När vi suttit ner en liten stund på sista kontrollen kände jag hur ont det verkligen gjorde överallt, var väl hög på adrenalin eller nåt medan vi rörde oss framåt. Dagen efter hade jag den värsta träningsvärken jag någonsin haft samt jag fått en skada på knät. Kanske blev det bara överansträngt, har haft problem när jag ska upp och ner i en stol, men idag känns det bättre. Så förhoppningsvis slipper jag en långdragen knäskada.

Samtidigt som jag inser att träningen inför detta varit på tok för dålig kan jag ändå känna lite besvikelse över att det inte gick hela vägen, men glad att jag testat, det var ju en otrolig utmaning. Känner inte att jag fått nån mersmak och i dagsläget vill jag inte dit igen! Har fortfarande kvar på min bucket list att klara ett maraton, men det får bli ett maraton i något planare terräng! :)

 

 

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!