Längtan efter UTMB

30 augusti, 2015

I helgen har UTMB i Alperna genomförts. Har med spänning följt flera av de svenska löparna som sprang loppet. Det verkar som att värmen knäckt många löpare. Såg en blänkare på Twitter under dagen att 900 st hade brutit loppet. Har inte kollat efter maxtiden löpt ut hur många som klarade respektive inte klarade loppet. Av de 5 svenskar jag följde var det endast 2 st som kom i mål. Ska bli intressant att höra hur det var från både de som bröt och från de som klarade loppet.
Vinnaren av årets upplaga blev Xavier Thevenard på 21:09 från Frankrike. Han har tidigare år vunnit två andra lopp som går samma vecka i/runt Chamonix som UTMB. Har även andra imponerande meriter. På damsidan vann Nathalie Mauclair på 25:15, även hon från Frankrike. Bäste svensk blev Elov Olsson på en 101.a plats, på tiden 30:02.

Även om det var två år sedan jag sprang UTMB får jag gåshud när jag ser filmer från årets start. Den känslan när man äntligen startar loppet är enorm. Det var extra speciellt i år i och med att jag missade lottningnen för årets lopp. Det blir att göra ett nytt försök till nästa år och då har jag dubbla chanser, weee!!!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!