Ny kurs och nya utmaningar ! Crossnature

5 oktober, 2015

Förra veckan blev det en ny kurs i hälsa och motions tecken. Nu var det dags för styrka! Inte vilken styrka som helst, utan styrketräning utomhus i skog och mark. Jag har insett för flera år sedan att jag nog borde köra mer styrka för att klara av mina ultralopp och även min vanliga träning. Men jag tycker ju det är så tråkigt på gym. Den träningsform jag fastnade för var kettlebells. Känner att det är en träningsform för mig, allsidig och med fart i. Men jag är en periodare att köra kettlebells, även om jag har ett par hemma. En lat människa med många undanflykter mot mig själv helt enkelt.

                                                                            (Foto privat. Sandig lektionssal)

I och med att jag är ledare för Team Nordic Trail, blev jag tillfrågad om att även bli ledare för Crossnature. Vilket erbjudande, att få träna och inspirera ännu mer i skogen! Tackade ja, och geomförde en tvådagars grundkurs förra veckan som sagt. Vi var 4 st elever från Team Nordic Trail som gick utbildningen. Crossnatures koncept går ut på att man utnyttjar vad som finns i naturen att träna med, inga redskap. Många av övningarna använder man varandra som träningsmotstånd och även i grupp. Ganska så tidigt fick jag kvitto på att jag inte var så stark från midjan och uppåt, typ. Vet inte hur många övningar vi testade, vissa värre än andra, ett hundratal kanske det blev. Jag var glad att det inte var så mycket koordination, för det är jag om möjligt ännu sämre på. Vi fick en intressant hemläxa efter första dagen, planera och genomför ett 40minuters pass dagen efter. Det ver inte helt enkelt, jag visste inte hur många övningar man skulle kunna hinna med på den tiden. Dag två var det uppkörning direkt. Jag fick börja hålla pass med de andra. Tyckte att jag fick till ett utmanande och roligt pass. Instruktören Anna och de andra eleverna gav kreativ feedback och tyckte på det hela var bra. Sedan rullade passen på. Man kan inte anklaga oss som agerade elever att vi inte tog i, för när det sista av fyra pass (a 40min) skulle hållas innan lunch fick han några urvridna disktrasor att jobba med. Vi kämpade på och konstaterade att jägarvilan inte var lika djup som tidigare på dagen.....

Det var verkligen en annorlunda och rolig träningsform. Kommer framöver hålla lite pass i Hammarbybacken, där jag leder Team Nordc Trail och eventuellt på något annat ställe. Kan även hålla pass för företag om det intresset skulle finnas. Det är bara att skicka iväg ett mail på mats.nord at crossnature.se så ser vi vad vi kan göra.

Ut och träna i skogen och njut av hösten!!!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!